Málnakrémes - rózsavizes bonbon

| Málnakrémes bonbon receptek
Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Málnakrémes - rózsavizes bonbon
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
¼ dkg porított kakaóvaj
A krémhez:
3 kiskanál rózsavíz
10 dkg málna
dl tejszín
másfél kiskanál balzsamecet
1 dkg puha vaj
1 evőkanál méz

Elkészítés:

1. A málnát szobahőmérsékleten villával összetöröm. Egy szitán átpasszírozom, hogy a magoktól megszűrjem a málnakrémet.

2. Az áttört málnát a mézzel alacsony hőmérsékleten addig forralom, amíg jó sűrű nem lesz. Kihűtöm, majd balzsamecettel és rózsavízzel ízesítem.

3. A tejszínt felforralom, a tűzről lehúzom, beletöröm a fehércsokit és homogén krémmé keverem az egészet. 35 fokosan hozzáadom a puha vajat, jól összedolgozom és végül a málnapürét is belekeverem.

4. Az étcsokit temperálom, és elkészítem a csokihüvelyeket. 5 percre a hűtőbe teszem, hogy megdermedjen.

5. Nyomózsákból a mélyedésekbe adagolom a málnakrémet, helyet hagyva a lezárásnak, majd még 15 percre visszateszem a hűtőbe.

6. Az újratemperált csokival lezárom a bonbonokat. 30 perc hűtés után kifordítom a kész bonbonokat a formából.

Tavaly novemberben kezdtem el bonbonozni, azóta várom, hogy málna szezon legyen, és ezt a málnás bonbont friss gyümölcsből is el tudjam készíteni. Fagyasztottból már sokszor gyártottam, úgy is nagyon finom, de azért frissből minden ütősebb.
Málnakrémes - rózsavizes bonbon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 769 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Málnakrémes - rózsavizes bonbon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
lexikon