Rizottó körtével és kecskesajttal

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 75 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rizottó körtével és kecskesajttal
Adag: 7 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
43 ¾ dkg lágy kecskesajt
61 és ¼ dkg rizottórizs
5 és ¼ nagyobb körte
3 és fél evőkanál összevágott kandírozott gyömbér
13 dl forró zöldségleves
1 ¾ szem finomra vágott mogyoróhagyma
3 és fél evőkanál vaj
2 és ¼ dl száraz fehérbor
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint majoránna

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Negyedekre vágunk egy körtét, a magházát eltávolítjuk, és nagyon vékonyan felszeteljük.

2. Egy sütőlemezre sütőpapírt teszünk, és a körteszeleteket időnként megforgatva a sütőben 15-20 perc alatt megszárítjuk. Félrerakjuk.

3. A maradék körtéket kimagozzuk, és apró kockákra vágjuk. A bort egy serpenyőben felforraljuk, alacsony hőfokon 10 percig gyöngyöztetjük.

4. Egy nagyobb serpenyőben közepes hőfokon a vajat felmelegítjük, és a mogyoróhagymát 3-4 percig dinszteljük benne. Hozzáadjuk a rizst, és 2 percig pirítjuk. A forró borral felöntjük, majd az alkoholt 2-3 perc alatt elpárologtatjuk.

5. Felöntjük 1,25 dl forró levessel, és belekeverjük az összevágott körtét. A maradék levest is a serpenyőbe öntjük 1,25 decinként, és addig kevergetjük, amíg a rizs a levest magába szívja. A rizs kb. 15-18 perc alatt megpuhul.

6. Sózzuk, borsozzuk, majd a tűzről lehúzzuk. Belekeverjük a krémes állagú sajtot, a gyömbért, és fedő alatt 2 percig pihentetjük. A rizottó tetejére rakjuk a sült, kiszáradt körteszeleteket. Majoránnával díszítjük. Forrón tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Rizottó körtével és kecskesajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1885 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus vegetáriánus konyha
Klasszikus vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2009)

Szervezzen a családjának, barátainak egy kellemes és pazar vegetáriánus partit. Ebben a könyvben mindent megtalál ahhoz, hogy az összejövetel sikeres legyen. Több mint 170 ínycsiklandó étel receptje között válogathat, melyeket... bővebben...
Rizottó körtével és kecskesajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus vegetáriánus konyha
Klasszikus vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2009)

Szervezzen a családjának, barátainak egy kellemes és pazar vegetáriánus partit. Ebben a könyvben mindent megtalál ahhoz, hogy az összejövetel sikeres legyen. Több mint 170 ínycsiklandó étel receptje között válogathat, melyeket... bővebben...
hírlevél