Csirkés burgonyasaláta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkés burgonyasaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A salátához:
50 dkg főtt, kockára vágott csirkehús
8 db héjas újburgonya
4 db keményre főzött tojás
1 evőkanál apróra vágott, friss koriander
1 db csíkokra vágott piros húsú kaliforniai paprika
1 teáskanál apróra vágott, friss kakukkfű
2 db gyalult cukkini
Az öntethez:
2 evőkanál majonéz
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A saláta készítéséhez főzzük meg a burgonyát enyhén sós, forrásban lévő vízben 15-20 percig.

2. Keverjük össze a (bőre nélküli) csirkét, a cukkinit, a kakukkfüvet, az újburgonyát, a kaliforniai paprikát, a koriandert és a főtt tojást egy salátástálban.

3. Az öntethez keverjük ki az olajat a citrom levével és a majonézzel, majd sóval, borssal ízesítsük. Locsoljuk rá a az előbbi keverékre, és újból keverjük össze.

4. Tálalás előtt 2-3 órát hagyjuk állni a hűtőszekrényben.

Könnyen eltüntethetjük az előző napi sültcsirke-maradékot vagy a levesben főtt csirkehúst, ha elkészítjük ezt az ételt. Mivel a cukkinit nem főzzük meg, a lehető legfrissebbet használjuk.

Majonéz

Majonéz
2 db tojás
5 dkg dijoni mustár vagy
1 teáskanál mustárpor
2.5 dl földimogyoró-olaj vagy
2.5 dl olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál
ízlés szerint fehér őrölt bors

1. Minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Egy nagy keverőtálat konyharuhára teszünk, hogy stabilan álljon. A tojássárgáját, a mustárt vagy púpozott evőkanál mustárport, fehérborsot és a sót beletesszük, és habverővel vagy kézi mixerrel összekeverjük (1. kép).

2. Folyamatos keverés mellett az olajat vékony sugárban belecsurgatjuk. Időnként abba kell hagyni a keverést, hogy az olaj a masszában feloldódjon, és krémes legyen (2. kép). Eddig a fázisig kb. 1 dl olajat számítsunk.

3. Ekkor a majonéz egyre sűrűbbé válik, ha belekeverjük az ecetet, újra hígabb lesz. A végén fokozatosan a maradék olajat is hozzáadjuk (3. kép).

4. A majonézt több ecettel vagy sóval is ízesíthetjük. 1-2 evőkanál forró vizet is adunk hozzá, ha megdermed, vagy a hozzávalók kicsapódnak.

5. Hűtőszekrényben 1 hétig eltartható.

Csirkés burgonyasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1567 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Ízletes, tápláló és laktató receptek minden alkalomra. Több mint 130 csábító salátaötlet. Minden receptet gyönyörű, színes kép illusztrál, mely megmutatja, hogyan fog kinézni a kész saláta. bővebben...
Csirkés burgonyasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Ízletes, tápláló és laktató receptek minden alkalomra. Több mint 130 csábító salátaötlet. Minden receptet gyönyörű, színes kép illusztrál, mely megmutatja, hogyan fog kinézni a kész saláta. bővebben...
bevásárlólista