Boros máj zöldpaprikával

| Wokban pirított májragu receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Boros máj zöldpaprikával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg marhamáj
vagy
50 dkg sertésmáj
2 evőkanál olaj
2 evőkanál sötét szójaszósz
1 evőkanál kukoricaliszt
2 evőkanál liszt
2 evőkanál paradicsompüré
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

1. A májról a hártyákat, zsírt, ereket eltávolítjuk, majd csíkokra vágjuk (1. kép).

2. A lisztet lapos tányérba tesszük. Beleforgatjuk a májcsíkokat, hogy mindenütt beborítsa a liszt.

3. Az olajat wokban megforrósítjuk. Beletesszük a májcsíkokat, a karikára vágott hagymát, a csíkokra vágott zöldpaprikát és a zúzott fokhagymát.

4. 6-7 percig kevergetve pirítjuk, amíg a máj megsül és a paprika megpuhul (2. kép).

5. Összekeverjük a paradicsompürét a száraz fehérborral, a szójaszósszal és a kukoricaliszttel (3. kép). A wokba öntjük és 2 percig főzzük. Előmelegített tálba halmozzuk és azonnal fogyasztjuk.

Boros máj zöldpaprikával Boros máj zöldpaprikával Boros máj zöldpaprikával
Autentikusabb lesz az étel, ha száraz fehérbor helyett kínai rizsborral főzzük. Ez ragacsos rizsből készül. Kínában gyakran sárga bornak is hívják aranysárga színe miatt. A legjobb fajtákat Dél-Kínában gyártják, neve Shao Xing.
Boros máj zöldpaprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1509 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
Boros máj zöldpaprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
twitter