Cappucinoszív

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Cappucinoszív
Adag: 1 egész (24 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál instant kávé
2 evőkanál kávélikőr
3 evőkanál tejszín
A szóráshoz:
3 dkg kakaó
A vajkrémhez:
1 evőkanál víz
1 evőkanál instant kávé
15 dkg durvára vágott mogyoró
35 dkg vaj
1 ¾ dl tejszín

Elkészítés:

1. A vajas piskótát egy 24 cm átmérőjű, szív alakú tortaformában sütjük meg.

2. A kávélikőrös golyókhoz gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, belekeverjük a tejszínt, majd félretesszük hűlni. A neszkávét feloldjuk a kávélikőrben és belekeverjük az olvasztott csokoládéba. 60 percre mélyhűtőbe helyezzük.

3. Ha megszilárdult, 1-1 kiskanálnyi masszából golyókat formálunk (12 darabot), és zsírpapírral kibélelt tálcára helyezzük. Lefedve hűtőszekrénybe helyezzük.

4. A kávés vajkrémhez gőz fölött megolvasztjuk a fehér csokoládét a tejszínnel együtt, majd félretesszük hűlni. Robotgéppel, közepes fokozaton habosra keverjük a vajat a porcukorral. Belekeverjük a csokoládékrémet és a forró vízben feloldott neszkávét.

5. A tortát vízszintesen kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük a krém egynegyedével és ráhelyezzük a tetejét. A torta tetejét és oldalát is bevonjuk a krémmel. Az oldalába belenyomkodjuk a durvára vágott mogyorót. A tetejét a kávélikőrös golyókkal díszítjük és meghintjük kakaóval.

Igen testes édes, nemesrothadásos, magas savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Vajas piskóta

Vajas piskóta
10 dkg vaj
4 db tojás
1 csipet
1 teáskanál sütőpor
2 teáskanál vaníliakivonat
2 dl tej
20 dkg liszt

1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm átmérőjű tortaformát.

2. Tálba szitáljuk a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót. Egy másik tálban, robotgéppel habosra keverjük a puha vajat a cukorral és a vaníliakivonattal.

3. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel külön-külön jól kikeverjük.

4. A krémbe apránként, felváltva belekeverjük a száraz hozzávalókat és a tejet. Jól összedolgozzuk, majd a tésztát a formába simítjuk és 45-55 percig, illetve tűpróbáig sütjük.

5. A süteményt 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd a rácsra borítjuk. A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk, és a tésztát teljesen kihűtjük.

Cappucinoszív
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1582 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
Cappucinoszív
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
lexikon