Sült borjúszelet, - máj és -vese párolt zöldbabbal

| Sült borjúszelet borjú belsőséggel receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 120 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült borjúszelet, - máj és -vese párolt zöldbabbal
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 szelet borjúvese
10 szelet borjúmáj
10 szelet borjúhús
100 dkg zöldbab
10 szelet füstölt szalonna
2 és fél dl pecsenyelé
3 evőkanál liszt
7 és fél dkg olvasztott vaj
2 evőkanál burgonyakeményítő
2 db tojás
120 dkg burgonya
1 evőkanál apróra vágott kakukkfű
5 dl tejszín
ízlés szerint őrölt szerecsendió
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tejszínt 3 deciliternyire beforraljuk, és sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. Közben megtisztítjuk a zöldbabot és 5 cm-es darabokra vágjuk. Sós vízben nem túl puhára főzzük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, majd a tejszínhez adjuk.

2. A burgonyát meghámozzuk, finomra reszeljük, sóval, borssal, keményítővel jól elkeverjük. A vajat serpenyőben felforrósítjuk, majd kanállal beleszaggatva a tésztát, lapos pogácsákat sütünk. A szép aranybarnára sült krumpliropogóst melegre tesszük, de lefedni nem szabad!

3. Az egyenként 8 dekás borjúszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, lisztbe forgatjuk, majd mindkét oldalukon 3 percig sütjük. A kisült húst melegre tesszük.

4. A pecsenyelevet kissé felhígítva felfőzzük, majd besűrítjük. A szeletenként 5 dekás májat és a szeletenként 6 dekás vesét szintén lisztbe forgatva egy másik serpenyőben 1-2 percig sütjük. Csak kisütés után sózzuk, borsozzuk!

5. A zöldbabot megmelegítjük, a vékony szalonnaszeleteket száraz serpenyőben kisütjük. Előmelegített tányérokon tálaljuk: minden tányérra 1-1 szelet hús, máj és vese kerül, a sült szalonna a tetejére. Meglocsoljuk pecsenyelével, és zöldbabot meg krumpliropogóst teszünk mellé. A maradék krumpliropogóst és zöldbabot külön-külön tálaljuk.

Sült borjúszelet, - máj és -vese párolt zöldbabbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1588 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ünnepek - vendégvárás ,
Ünnepek - vendégvárás
(Kossuth Kiadó, 2001)

Könyvünkben 17 ünnepségre állítottunk össze ételsort a hozzájuk illő italokkal és terítékekkel, és javaslatainkat képeken is megmutatjuk. Mindazonáltal első számú javaslatunk így szól: ki-ki a maga stílusának, ízlésének... bővebben...
Sült borjúszelet, - máj és -vese párolt zöldbabbal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ünnepek - vendégvárás ,
Ünnepek - vendégvárás
(Kossuth Kiadó, 2001)

Könyvünkben 17 ünnepségre állítottunk össze ételsort a hozzájuk illő italokkal és terítékekkel, és javaslatainkat képeken is megmutatjuk. Mindazonáltal első számú javaslatunk így szól: ki-ki a maga stílusának, ízlésének... bővebben...
most van szezonja