Tejszínhabos diótorta

Adag: 1 darab (23 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dl tejszín
45 dkg dióbél
3 dkg porcukor
2 evőkanál kukoricaolaj
15 dkg finomított kristálycukor
5 db tojás
5 dkg finomliszt

Elkészítés:

1. Finomra daráljuk a dióbél háromnegyed részét, és összevegyítjük a liszttel és a sütőporral. Szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét.

2. Előmelegítjük a sütőt (4-es fokozat, 180 fok). Kikenünk két 23 cm átmérőjű kerek tortaformát, az aljukat kibéleljük sütőpapírral.

3. Egy nagy tálban, elektromos habverővel, apránként hozzáadva 5 deka kristálycukrot, kemény, fényes habbá verjük a tojásfehérjéket.

4. Egy másik tálban robotgéppel addig keverjük a tojások sárgáját a kukoricaolajjal és a megmaradt cukorral, amíg a massza kifehéredik és jól megsűrűsödik. Műanyaglapáttal vagy kézi habverővel óvatosan belekeverjük a diós lisztet és a tojáshabot.

5. A masszát egyenlően elosztva a két tortaformába simítjuk. Addig sütjük, míg rugalmasan visszaugrik, ha ujjunkkal megnyomjuk a tetejét (20-25 perc). Kivesszük a sütőből, azonnal leszedjük a forma oldalát, a tésztát fémrácsra borítjuk, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt. Hagyjuk teljesen kihűlni.

6. Egy nagy tálban kemény habbá verjük a tejszínt a porcukorral. A tejszínhab egynegyedét nagy csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és félretesszük a díszítéshez. Felaprítjuk a megmaradt diót, ugyancsak a torta díszítéséhez.

7. Recés késsel mindkét tortát félbevágjuk - így négy lapot kapunk. Az egyik tortalapot tálra tesszük, és megkenjük a tejszínhab egynegyedével. Így folytatjuk a rétegezést, felülre tortalap kerül. A maradék egynegyed rész tejszínhabból a torta oldalát kenjük meg.

8. A felaprított dióból 3 dekát félreteszünk, a többit a torta oldalát borító tejszínhabba nyomkodjuk. A nyomózsákban lévő tejszínhabból csíkokat nyomunk a torta tetejére.

9. A félretett diót a tejszínhabcsíkok közé szórjuk. Tálalásig a tortát hűtőszekrényben tartjuk.

Tejszínhabos diótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5165 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
Tejszínhabos diótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
twitter