Tejszínhabos diótorta



Elkészítés:
1. Finomra daráljuk a dióbél háromnegyed részét, és összevegyítjük a liszttel és a sütőporral. Szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét.
2. Előmelegítjük a sütőt (4-es fokozat, 180 fok). Kikenünk két 23 cm átmérőjű kerek tortaformát, az aljukat kibéleljük sütőpapírral.
3. Egy nagy tálban, elektromos habverővel, apránként hozzáadva 5 deka kristálycukrot, kemény, fényes habbá verjük a tojásfehérjéket.
4. Egy másik tálban robotgéppel addig keverjük a tojások sárgáját a kukoricaolajjal és a megmaradt cukorral, amíg a massza kifehéredik és jól megsűrűsödik. Műanyaglapáttal vagy kézi habverővel óvatosan belekeverjük a diós lisztet és a tojáshabot.
5. A masszát egyenlően elosztva a két tortaformába simítjuk. Addig sütjük, míg rugalmasan visszaugrik, ha ujjunkkal megnyomjuk a tetejét (20-25 perc). Kivesszük a sütőből, azonnal leszedjük a forma oldalát, a tésztát fémrácsra borítjuk, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt. Hagyjuk teljesen kihűlni.
6. Egy nagy tálban kemény habbá verjük a tejszínt a porcukorral. A tejszínhab egynegyedét nagy csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és félretesszük a díszítéshez. Felaprítjuk a megmaradt diót, ugyancsak a torta díszítéséhez.
7. Recés késsel mindkét tortát félbevágjuk - így négy lapot kapunk. Az egyik tortalapot tálra tesszük, és megkenjük a tejszínhab egynegyedével. Így folytatjuk a rétegezést, felülre tortalap kerül. A maradék egynegyed rész tejszínhabból a torta oldalát kenjük meg.
8. A felaprított dióból 3 dekát félreteszünk, a többit a torta oldalát borító tejszínhabba nyomkodjuk. A nyomózsákban lévő tejszínhabból csíkokat nyomunk a torta tetejére.
9. A félretett diót a tejszínhabcsíkok közé szórjuk. Tálalásig a tortát hűtőszekrényben tartjuk.