Körtepálinkás fondü



Elkészítés:
1. A pudingport keverjük össze 3 evőkanál tejjel. A többi tejet forraljuk fel a cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, a citromhéjjal meg a fűszerekkel, majd adjuk hozzá az elkavart pudingport.
2. Keverjük bele a tejszín felét és a körtepálinkát, utána hevítsük forrpontig. Az így kapott szószt töltsük át a fondütálba.
3. Hámozzuk meg a körtét, majd aprítsuk falatkákra. A fehérbort forrósítsuk fel a fahéjjal, a szegfűszeggel meg a cukorral, pároljuk benne a körtedarabokat 2-3 percig.
4. A maradék tejszínből verjünk kemény habot a habfixálóval és a fagylalttal együtt szolgáljuk fel. A körtepálinkás fondüt állítsuk a rezsóra. Jól illik hozzá pl. a cappuccino.