Körtepálinkás fondü

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Körtepálinkás fondü
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db körte
½ csomag habfixáló
2 evőkanál kristálycukor
2 szem szegfűszeg
1 rúd fahéj
2 dl fehérbor
2 dl tejszín
1 késhegynyi őrölt koriander
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 késhegynyi őrölt fahéj
1 kávéskanál reszelt citromhéj
2 csomag vaníliás cukor
2 és fél dl tej

Elkészítés:

1. A pudingport keverjük össze 3 evőkanál tejjel. A többi tejet forraljuk fel a cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, a citromhéjjal meg a fűszerekkel, majd adjuk hozzá az elkavart pudingport.

2. Keverjük bele a tejszín felét és a körtepálinkát, utána hevítsük forrpontig. Az így kapott szószt töltsük át a fondütálba.

3. Hámozzuk meg a körtét, majd aprítsuk falatkákra. A fehérbort forrósítsuk fel a fahéjjal, a szegfűszeggel meg a cukorral, pároljuk benne a körtedarabokat 2-3 percig.

4. A maradék tejszínből verjünk kemény habot a habfixálóval és a fagylalttal együtt szolgáljuk fel. A körtepálinkás fondüt állítsuk a rezsóra. Jól illik hozzá pl. a cappuccino.

Körtepálinkás fondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1094 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fondü falatok
Fondü falatok
(K.u.K. Kiadó, 2002)

Kellemes élményben lesz részünk, ha vendégeinket fondüvel várjuk. Ez a könyv számtalan - változatos ízekkel készülő - különleges receptötlettel járul hozzá az összejövetel sikeréhez. A zsiradékkal, levessel, sajttal... bővebben...
Körtepálinkás fondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fondü falatok
Fondü falatok
(K.u.K. Kiadó, 2002)

Kellemes élményben lesz részünk, ha vendégeinket fondüvel várjuk. Ez a könyv számtalan - változatos ízekkel készülő - különleges receptötlettel járul hozzá az összejövetel sikeréhez. A zsiradékkal, levessel, sajttal... bővebben...
vegetáriánus ételek