Négy-sajt-fondü

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Négy-sajt-fondü
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg gouda sajt
1 db bagett
10 dkg vékonyra szeletelt szalámi
10 dkg vékonyra szeletelt sonka
1 pár virsli
2 evőkanál konyak
1 csipet kristálycukor
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál apróra vágott snidling
1 db narancs leve
7 és fél dkg zsírdús tejföl
2 és fél dl fehérbor
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Reszeljük finomra az ementálit, míg a bel paese, gouda meg a rokfort sajtot vágjuk apró kockákra.

2. A fehérbort forrósítsuk fel egy fondütálban a tejföllel, és a sajtot takarékon, állandó kavargatás mellett olvasszuk meg benne.

3. A narancslét keverjük simára az étkezési keményítővel és habarjuk be vele a mártást.

4. A zöldfűszereket keverjük a fondübe, majd ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval és cukorral, végezetül aromaadóként öntsük hozzá a konyakot.

5. A virslit vágjuk darabkákra. A sonkával és a szalámival, valamint a többi hozzávalóval együtt mutatósan rendezzük el egy tálon. A fondütálat állítsuk a melegítőre. Friss bagett-szeletekkel és főtt burgonyával kínáljuk.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Négy-sajt-fondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1618 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fondü falatok
Fondü falatok
(K.u.K. Kiadó, 2002)

Kellemes élményben lesz részünk, ha vendégeinket fondüvel várjuk. Ez a könyv számtalan - változatos ízekkel készülő - különleges receptötlettel járul hozzá az összejövetel sikeréhez. A zsiradékkal, levessel, sajttal... bővebben...
Négy-sajt-fondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fondü falatok
Fondü falatok
(K.u.K. Kiadó, 2002)

Kellemes élményben lesz részünk, ha vendégeinket fondüvel várjuk. Ez a könyv számtalan - változatos ízekkel készülő - különleges receptötlettel járul hozzá az összejövetel sikeréhez. A zsiradékkal, levessel, sajttal... bővebben...
facebook