Krumplipüré bécsi módra

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Krumplipüré bécsi módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 dl tej
10 dkg vaj
75 dkg burgonya
igény szerint olaj
ízlés szerint hagyma
ízlés szerint reszelt szerecsendió
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A krumplit (szétfövő fajta legyen) meghámozzuk, felaprítjuk, és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és kicsit állni hagyjuk, hadd gőzölögjön.

2. Utána gyorsan átnyomjuk krumplinyomón vagy átpasszírozzuk. (A pürének lazának kell lennie, ezért ne használjunk hozzá botmixert, mert attól túl sűrű állagú lesz.)

3. A vajat kis darabokra vágjuk és belekeverjük a krumpliba. A közben fölforrósított tejből annyit adunk hozzá, hogy a püré krémessé váljon. Sóval és szerecsendióval ízesítjük.

4. Ezalatt a hagymakarikákat olajban aranysárgára sütjük, kivesszük és konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük. A pürét tányérokba tesszük, és a hagymakarikákkal körítjük. (Ez a hagymás körítés persze el is hagyható.)

Krumplipüré bécsi módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3787 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Bécsi konyha
Bécsi konyha
(Corvina Kiadó, 2014)

A bécsi konyha legendás ételei egyetlen kis könyvben: tányérhús és Sacher-torta, császármorzsa és bécsi szelet, fiákergulyás és talkedli, pejsli és szalontüdő, egytől egyig az élet élvezetéről tanúskodik és főzésre... bővebben...
Krumplipüré bécsi módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Bécsi konyha
Bécsi konyha
(Corvina Kiadó, 2014)

A bécsi konyha legendás ételei egyetlen kis könyvben: tányérhús és Sacher-torta, császármorzsa és bécsi szelet, fiákergulyás és talkedli, pejsli és szalontüdő, egytől egyig az élet élvezetéről tanúskodik és főzésre... bővebben...
tippek, fortélyok