Ementáli-fondü

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ementáli-fondü
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db bagett
1 evőkanál apróra vágott borágófű
1 evőkanál apróra vágott kapor
1 szál apróra vágott zsálya
1 szál apróra vágott petrezselyemzöld
1 teáskanál étkezési keményítő
2 és fél dl száraz fehérbor
1 teáskanál vaj
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint őrölt szerecsendió
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A fondütálat dörzsöljük ki a fokhagymával, majd olvasszuk meg benne a vajat.

2. Az ementálit reszeljük le és a fehérborral együtt adjuk a vajhoz.

3. Állandó kavargatás mellett olvasszuk fel a sajtot takarékon, majd ízesítsük borssal, szerecsendióval.

4. A keményítőt oldjuk fel a cseresznyepálinkában, és a zöldfűszerekkel együtt kavarjuk a sajthoz.

5. A fondütálat állítsuk a melegítőre. Aprítsunk falatnyi darabokra egy bagettet, vagy parasztkenyeret, és a mártogatáshoz kínáljuk a fondü mellé.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Ementáli-fondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1342 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fondü falatok
Fondü falatok
(K.u.K. Kiadó, 2002)

Kellemes élményben lesz részünk, ha vendégeinket fondüvel várjuk. Ez a könyv számtalan - változatos ízekkel készülő - különleges receptötlettel járul hozzá az összejövetel sikeréhez. A zsiradékkal, levessel, sajttal... bővebben...
Ementáli-fondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fondü falatok
Fondü falatok
(K.u.K. Kiadó, 2002)

Kellemes élményben lesz részünk, ha vendégeinket fondüvel várjuk. Ez a könyv számtalan - változatos ízekkel készülő - különleges receptötlettel járul hozzá az összejövetel sikeréhez. A zsiradékkal, levessel, sajttal... bővebben...
twitter