Ementáli-fondü
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 30 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A fondütálat dörzsöljük ki a fokhagymával, majd olvasszuk meg benne a vajat.
2. Az ementálit reszeljük le és a fehérborral együtt adjuk a vajhoz.
3. Állandó kavargatás mellett olvasszuk fel a sajtot takarékon, majd ízesítsük borssal, szerecsendióval.
4. A keményítőt oldjuk fel a cseresznyepálinkában, és a zöldfűszerekkel együtt kavarjuk a sajthoz.
5. A fondütálat állítsuk a melegítőre. Aprítsunk falatnyi darabokra egy bagettet, vagy parasztkenyeret, és a mártogatáshoz kínáljuk a fondü mellé.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.