Calzone avagy töltött pizza

| Szalonnás calzone receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Calzone avagy töltött pizza
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg baconszalonna
1 adag pizzatészta
1 kis üveg olajban eltett aszalt paradicsom
1 csomag mozzarella sajt
ízlés szerint paradicsomszósz

Elkészítés:

1. Elkészítem a pizzatésztát és duplájára kelesztem.

2. A bacont felkockázom, kiolvasztom és leszűröm a zsírjából.

3. A mozzarellát is felkockázom, az aszalt paradicsomot kiszedem az olajból.

4. A megkelt tésztát attól függően, hogy mekkora calzonekat akarok készíteni, 4 vagy 8 egyenlő részre osztom és kerek lapokká nyújtom. Az egyik felükön elosztom a tölteléket, de előtte megkenem a paradicsomszósszal.

5. Ráhajtom a töltelékre a tészta másik felét, szorosan lenyomkodom a szélét (akár villával is rá lehet segíteni), hogy ne nyíljon ki sütés közben.

6. Előmelegített, forró sütőben aranybarnára sütöm valamennyit. Azon melegében tálalom, de langyosan, sőt, hidegen is finom.

A nadrágszárba (mert ezt jelenti magyarul a calzone) sós, de akár édes töltelék is kerülhet. Tulajdonképpen nem más, mint egy félbehajtott pizza. Nagy előnye, hogy könnyen szállítható és akár útközben is lehet enni.

Pizzatészta

Pizzatészta
50 dkg búzaliszt
3 dkg friss élesztő
0.125 dl langyos víz
0.5 kávéskanál
igény szerint olívaolaj
A nyújtáshoz::
igény szerint liszt

1. Az élesztőt feloldjuk kevés langyos vízben. Két-három evőkanál lisztet adunk hozzá, és sima kovászt keverünk belőle. Letakarjuk, meleg helyen 30 percig kelesztjük.

2. Egy munkafelületre szitáljuk a maradék lisztet, összekeverjük a kovásszal. Kissé megsózzuk, és erőteljesen átgyúrjuk. Tömör, de még lágy tésztát kell kapnunk. A tésztát 10 percen keresztül tovább gyúrjuk, hogy nagyon rugalmassá váljon. Közben apránként langyos vizet adunk hozzá.

3. A masszát négy egyforma darabra osztjuk, kevés liszttel megszórjuk, meleg helyen, letakarva kb. két órán át kelesztjük. Majd a tésztadarabokból kézzel vagy sodrófával fél cm vastag lepényeket formálunk.

4. Egy sütőlapot bekenünk olajjal, ráhelyezzük a tésztalapokat, rárakjuk a kívánt hozzávalókat. Nagyon magas hőmérsékleten 15-20 percig sütjük.

Calzone avagy töltött pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3085 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Calzone avagy töltött pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
facebook