Ördöghal ratatouille-jal francia módra

Lotte de mer a la palavasienne

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ördöghal ratatouille-jal francia módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db paradicsom
2 db cukkini
2 kisebb padlizsán
2 db paprika
4 szelet ördöghalfilé
3 evőkanál liszt
2 szál bazsalikom
2 szál kakukkfű
8 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál citromlé
4 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A halszeleteket (a legjobb megnyúzott farokrészből) hideg vízzel leöblítjük, leitatjuk róluk a nedvességet és leválasztjuk a kocsonyás gerincről.

2. A fokhagymát meghámozzuk, 2 gerezdet vékony pálcikákra vágunk és megtűzdeljük velük a halat. Bedörzsöljük citromlével, sózzuk-borsozzuk, majd lefedve hideg helyre tesszük.

3. A mogyoróhagymát meghámozzuk, a maradék fokhagymával együtt felaprítjuk. A paprikát megtisztítjuk, felkockázzuk. A padlizsánokról eltávolítjuk a csutkát, a húsát kis kockákra vágjuk. A cukkinik csutkáját levágjuk, a hibás részeket eltávolítjuk, húsát felaprítjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, húsát felkockázzuk.

4. Az olívaolaj felét közepes hőfokon felforrósítjuk, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzátesszük a paprikát és a padlizsánt, és együtt további 2 percig pároljuk.

5. Ezután hozzáadjuk a cukkinit és a paradicsomot, és közben meg-megkeverve 5-6 percig fedő nélkül készre pároljuk. Sóval-borssal ízesítjük. A finomra aprított zöldfűszereket belekeverjük, majd az egészet lapos felfújtformába öntjük.

6. A haldarabokat lisztbe forgatjuk. A maradék olajat serpenyőben jól felforrósítjuk, és aranybarnára sütjük benne a halat, majd elhelyezzük a főzelék között, és 180 fokos sütőben a középső sínen még 15 percig pároljuk. Bagettet kínálunk hozzá.

Ördöghal ratatouille-jal francia módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1104 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei ,
Halak és a tenger gyümölcsei
(Kossuth Kiadó, 2002)

Ez a könyv mindenekelőtt szakácskönyv, ezért természetszerűleg elsősorban a tengerekből, tavakból és folyókból asztalunkra kerülő ínyencségek konyhaművészeti vonatkozásaival ismerteti meg az olvasót. Az érdeklődő azonban... bővebben...
Ördöghal ratatouille-jal francia módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei ,
Halak és a tenger gyümölcsei
(Kossuth Kiadó, 2002)

Ez a könyv mindenekelőtt szakácskönyv, ezért természetszerűleg elsősorban a tengerekből, tavakból és folyókból asztalunkra kerülő ínyencségek konyhaművészeti vonatkozásaival ismerteti meg az olvasót. Az érdeklődő azonban... bővebben...
bevásárlólista