Ördöghal ratatouille-jal francia módra
Lotte de mer a la palavasienne



Elkészítés:
1. A halszeleteket (a legjobb megnyúzott farokrészből) hideg vízzel leöblítjük, leitatjuk róluk a nedvességet és leválasztjuk a kocsonyás gerincről.
2. A fokhagymát meghámozzuk, 2 gerezdet vékony pálcikákra vágunk és megtűzdeljük velük a halat. Bedörzsöljük citromlével, sózzuk-borsozzuk, majd lefedve hideg helyre tesszük.
3. A mogyoróhagymát meghámozzuk, a maradék fokhagymával együtt felaprítjuk. A paprikát megtisztítjuk, felkockázzuk. A padlizsánokról eltávolítjuk a csutkát, a húsát kis kockákra vágjuk. A cukkinik csutkáját levágjuk, a hibás részeket eltávolítjuk, húsát felaprítjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, húsát felkockázzuk.
4. Az olívaolaj felét közepes hőfokon felforrósítjuk, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzátesszük a paprikát és a padlizsánt, és együtt további 2 percig pároljuk.
5. Ezután hozzáadjuk a cukkinit és a paradicsomot, és közben meg-megkeverve 5-6 percig fedő nélkül készre pároljuk. Sóval-borssal ízesítjük. A finomra aprított zöldfűszereket belekeverjük, majd az egészet lapos felfújtformába öntjük.
6. A haldarabokat lisztbe forgatjuk. A maradék olajat serpenyőben jól felforrósítjuk, és aranybarnára sütjük benne a halat, majd elhelyezzük a főzelék között, és 180 fokos sütőben a középső sínen még 15 percig pároljuk. Bagettet kínálunk hozzá.