Roston pontyszelet fokhagymás mártogatóssal

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Roston pontyszelet fokhagymás mártogatóssal
Adag: 5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 gerezd fokhagyma
5 nagyobb szelet ponty
½ db citrom
1 kis doboz laktózmentes tejföl
1 nagyobb csokor petrezselyemzöld
3 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt színes bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A halszeleteket alaposan megmosom, sózom, borsozom, egy jénai tálba szépen egymás mellé fektetem, meglocsolom az olívaolajjal, ráfacsarom a fél citrom levét, eloszlatom rajta a vékony karikára vágott vöröshagymát, az aprított petrezselyemzöldet (1 evőkanállal félreteszek belőle a tejfölhöz) és alufóliával lefedve legalább 60 percre hűtőbe teszem.

2. A tejfölt elkeverem a reszelt fokhagymával és a félretett petrezselyemzölddel, majd mehet a hűtőbe a hal után.

3. Közvetlenül tálalás előtt felmelegítem a grillserpenyőt és megsütöm benne a halszeleteket, szép pirosra mindkét oldalát.

4. Friss salátával, esetleg rizzsel, a fokhagymás mártogatóssal kínálom. Ízlés szerint, közvetlenül tálalás előtt még meglocsolhatjuk citromlével.

Glutén- és laktózmentes recept! Ha nem glutén- és laktózérzékenyeknek készítjük, használjunk hasonló mennyiségben szokásos hozzávalókat
Száraz rozé illik hozzá.
Roston pontyszelet fokhagymás mártogatóssal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2930 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Roston pontyszelet fokhagymás mártogatóssal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
cikkek