Gombafelfújt

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető olcsó
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg gomba
3 db tojás
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál citromlé
2 dl tejszín
5 dkg vaj
ízlés szerint fehér bors
ízlés szerint
ízlés szerint kakukkfű

Elkészítés:

A megtisztított gombát apró kockákra vágjuk és a vajban, a citromlével addig pároljuk, amíg a leve elfő. Egy tűzálló tálat kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával. Összekeverjük a tojások sárgáját, a tejszínt, az apróra vágott petrezselymet, a sót, a fűszereket s végül a tojásfehérjékből vert habot. Beleforgatjuk a gombát és tűzálló tálban, a sütőben kb. 25 percig sütjük.

A felfújtak és esetenként a pástétomok gőzben-sütése a következőképpen történik: egy tepsibe egy ujjnyi vizet öntünk és a sütőbe tesszük. A sütőt 120-130 C fokra felfűtjük, majd a vizes tepsibe beleállítjuk a tűzálló edényben lévő sütnivalót. A felfújt mennyiségétől függően 30-40 percig gőzöljük.
Gombafelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1330 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Házi nyári menük Házi nyári menük
(Kossuth Kiadó, 1996)

A friss zöldségfélék és gyümölcsök rendszeres fogyasztása alapvetően fontos, mivel a vízben oldható vitaminok és az ásványi anyagok döntő részét ezekből fedezhetjük. Kevés energiát (kivétel a szőlő, szilva, aszalt... bővebben...
Kép nélkül
Gombafelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Házi nyári menük Házi nyári menük
(Kossuth Kiadó, 1996)

A friss zöldségfélék és gyümölcsök rendszeres fogyasztása alapvetően fontos, mivel a vízben oldható vitaminok és az ásványi anyagok döntő részét ezekből fedezhetjük. Kevés energiát (kivétel a szőlő, szilva, aszalt... bővebben...
most van szezonja