Mogyoróhagyma balzsamecetben

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mogyoróhagyma balzsamecetben
Adag: 1 üveg
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál muscovado cukor
néhány ág kakukkfű
vagy
néhány babérlevél

Elkészítés:

1. A hagymát tegyük egy mély tálba, öntsünk rá forrásban lévő vizet és hagyjuk állni benne, hogy a héja meglazuljon. Szűrjük le és hámozzuk meg a hagymát, de hagyjuk egészben.

2. Tegyük a cukrot, a babérlevelet és/vagy a kakukkfüvet, valamint az ecetet egy nagy fazékba és forraljuk fel. Tegyük bele a hagymákat, fedjük le és kis lángon főzzük körülbelül 40 percig, amíg éppen megpuhul.

3. A hagymákat és az ecetes keveréket tegyük át egy előmelegített, sterilizált befőttesüvegbe, a hagymákat jól nyomkodjuk le. Zárjuk le és címkézzük az üveget, fogyasztás előtt kb. 1 hónapig tároljuk sötét, hűvös helyen.

A tradicionális ecetes hagyma modern változata ez a zöld fűszeres ecetben főtt mogyoróhagyma. Sokkal lágyabb, visszafogottabb íze van, és hideg húsokkal vagy erős aromájú sajtokkal fogyasztva igazán ízletes.
A kakukkfű helyett használhatunk más szívós fűszernövényeket. A rozmaring, a majoránna vagy az oregánó (szurokfű) egyaránt jó választás.
Mogyoróhagyma balzsamecetben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1606 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Mogyoróhagyma balzsamecetben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
recepttár