Bárányhúsos pappardelle

Pappardelle all abbachio

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bárányhúsos pappardelle
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg báránycomb
30 dkg bárányborda
vagy
20 dkg pappardelle
½ dl tejszín
1 csokor friss bazsalikom
4 gerezd fokhagyma
10 dkg vöröshagyma
30 dkg hámozott, passzírozott paradicsom
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint kakukkfű
igény szerint olívaolaj
ízlés szerint pecorino romano sajt

Elkészítés:

1. A kockákra vágott vöröshagymát és a fokhagymát olívaolajon megpirítjuk (a hagymát ne reszeljük, a fokhagymát ne préseljük, így megőrizzük az értékes illóolajokat és megmenekülünk a kellemetlen szagoktól), majd hozzáadjuk az apróra darabolt báránybordát és -combot.

2. Körülbelül 5 percig pirítjuk, majd sózzuk, fűszerezzük és felöntjük a passzírozott paradicsommal.

3. A húst lassú tűzön puhára főzzük. Ezután hozzáadjuk a bazsalikomleveleket (ezeket sohase vágjuk késsel, hanem a felhasználáskor finoman tépkedjük apró darabokra) és a tejszínt, és lassú tűzön néhány percig főzzük, míg a mártás besűrűsödik.

4. Közben sós vízben megfőzzük a tésztát "al dente", azaz roppanósra (ne főzzük túl, és ne öblítsük le hideg vízzel), majd összeforraljuk a mártással, közben megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, majd a végén reszelt sajttal.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Bárányhúsos pappardelle
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1737 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Európa eszik
Európa eszik
(Szabad Föld Kiadó, 2004)

Ha az olvasó felüti ezt a könyvet, reményeink szerint gasztronómiai meglepetések érik! Receptgyűjteményünkben - többek között - szó esik arról, hogy a baszkok az egyedüli szakácsok a világon, akik a kiszáradt pergamentekercsből... bővebben...
Bárányhúsos pappardelle
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Európa eszik
Európa eszik
(Szabad Föld Kiadó, 2004)

Ha az olvasó felüti ezt a könyvet, reményeink szerint gasztronómiai meglepetések érik! Receptgyűjteményünkben - többek között - szó esik arról, hogy a baszkok az egyedüli szakácsok a világon, akik a kiszáradt pergamentekercsből... bővebben...
bevásárlólista