Csirkés-articsókás pite

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirkés-articsókás pite
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg olajban eltett articsókaszív
3 db 35 dkg-os csirkemell
4 db réteslap
1 teáskanál szezámmag
22 és fél dkg lágy, fokhagymás, zöldfűszeres sajt
másfél dl száraz fehérbor
ízlés szerint friss, morzsolt kakukkfű
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
kevés olívaolaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat), a légkeveréses sütőt 180 fokra. A csirkét és a bort serpenyőbe rakjuk, fedő alatt 10 percig gyöngyözve főzzük. Kiszedjük a csirkét, félretesszük. A borban simára keverjük a fokhagymás, zöldfűszeres lágy sajtot. Felforraljuk, besűrítjük.

2. Falatnyi darabokra vágjuk a csirkét. Lecsöpögtetjük az articsókát, és a csirkével együtt a szószba rakjuk. Fűszerezzük, alaposan összekeverjük.

3. A keveréket nem túl mély tűzálló tálba öntjük. A tésztát kevés olajjal megcsöpögtetjük, és kézzel a csirkés keverék tetejére tesszük. Megszórjuk szezámaggal.

4. Mintegy 30-35 perc alatt ropogósra sütjük. Ízlés szerint friss kakukkfűvel tálaljuk.

A boltban vásárolt réteslapot enyhén megnedvesített konyharuhába téve, 20-30 percig pihentessük. A megmaradt réteslapokat gyorsan csomagoljuk be légmentesen és tegyük hűtőszekrénybe. A maradék réteslapokat mielőbb használjuk fel!
Csirkés-articsókás pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 665 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
Csirkés-articsókás pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
lexikon