Tofu gombával

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tofu gombával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg apró csiperkegomba
100 dkg tofu
1 evőkanál víz
4 db bordáskel
1 teáskanál szezámolaj
2 és fél evőkanál szójaszósz
2 és fél dl zöldségleves
12 és fél dkg finomra vágott bambuszrügy
1 evőkanál finomra vágott gyömbér
2 szál finomra vágott újhagyma
3 evőkanál mogyoróolaj
2 és fél dl olívaolaj
2 teáskanál kukoricakeményítő
vagy
2 teáskanál kukoricaliszt
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Az olívaolajat egy wokban felforrósítjuk. A tofut 2 adagra osztjuk, és adagonként állandóan kevergetve 5-7 perc alatt aranybarnára sütjük. Papírtörlőn megszárítjuk. Az olajat kiöntjük.

2. A wokban a mogyoróolajat közepes tűzön felhevítjük, és az újhagymát, gyömbért állandóan kevergetve 5 perc alatt megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a gombát, és kevergetve, rázogatva további 5 percig sütjük.

3. Belekeverjük a bambuszrügyet. Zöldséglevessel felöntjük, hozzáadjuk a szójaszószt, a szezámolajat és a sült tofut. Borsozzuk, és 3 percig főzzük. Hozzáadjuk a megfőzött és félbevágott bordáskelt, és még 2-3 percig együtt főzzük.

4. Egy kis tálban a vizet és a kukoricalisztet simára keverjük, és besűrítjük vele az ételt. Előmelegített tálalóedényre halmozzuk, és azonnal tálaljuk.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Tofu gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1765 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus vegetáriánus konyha
Klasszikus vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2009)

Szervezzen a családjának, barátainak egy kellemes és pazar vegetáriánus partit. Ebben a könyvben mindent megtalál ahhoz, hogy az összejövetel sikeres legyen. Több mint 170 ínycsiklandó étel receptje között válogathat, melyeket... bővebben...
Tofu gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus vegetáriánus konyha
Klasszikus vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2009)

Szervezzen a családjának, barátainak egy kellemes és pazar vegetáriánus partit. Ebben a könyvben mindent megtalál ahhoz, hogy az összejövetel sikeres legyen. Több mint 170 ínycsiklandó étel receptje között válogathat, melyeket... bővebben...
facebook