Tészta kolbászos szósszal

Pasta al sugo di salsicce

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tészta kolbászos szósszal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg orecchiette
vagy
50 dkg penne
vagy
50 dkg rigatoni
vagy
50 dkg makaróni
½ csokor rukkola
ízlés szerint
Mártáshoz:
30 dkg salsicce
vagy
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál ánizs
40 dkg hámozott paradicsom
1 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint őrölt feketebors
vagy
ízlés szerint chilipor
Tészta főzéséhez:
40 dl víz
4 teáskanál

Elkészítés:

1. A kolbásztölteléket ujjainkkal kis darabokra szedjük, hogy a mártás ne legyen túl darabos. Megtisztítjuk és igen apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát.

2. Felmelegítjük az olajat, és a kolbásztölteléket átforrósítjuk benne. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát és az ánizsmagot, és rövid ideig pároljuk.

3. A paradicsomot kisebb darabokra vágjuk, a kolbászhoz öntjük, megsózzuk (óvatosan, mert a kolbász is sós) és megborsozzuk vagy chilivel csípősre fűszerezzük. Fedő nélkül, közepes hőfokon főzzük legalább 20 percig.

4. Közben egy nagy fazékba töltjük a vizet és hozzáadunk 1 evőkanál sót. Amikor a víz forr, beleöntjük a tésztát, megkeverjük, és félkeményre főzzük.

5. Megmossuk és apróra vágjuk a rukkolát. Ízlés szerint fűszerezzük a mártást, és hozzákeverjük a rukkolát. Leszűrjük a tésztát, mélytányérokba adagoljuk, és rámerjük a mártást. Kenyeret kínálunk mellé, a sajt nem feltétlenül szükséges.

Könnyen meghámozható a paradicsom vagy a barack, ha néhány pillanatra forrásban lévő, majd hideg vízbe rakjuk. Ekkor késsel megvágva, szinte "leugrik" a héja. A bemártáshoz tűzzük őket villahegyre.
Tészta kolbászos szósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3242 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
Tészta kolbászos szósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
google+