Vegyes hal snidlingmártással

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Vegyes hal snidlingmártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db scampi
4 szelet farkashal
4 szelet lazac
2 evőkanál sötét szójaszósz
2 db citrom
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
A mártáshoz:
1 csomó metélőhagyma
2 evőkanál olaj
20 dkg tejföl
ízlés szerint Worcestershire szósz

Elkészítés:

1. A halfiléket megtisztítjuk és a citromlé egy részével behintjük. Megsózzuk és enyhén megborsozzuk.

2. A scampit megtisztítjuk, a hátán végig felvágjuk, kibelezzük. A halfajtákat külön-külön elrendezzük, és szójamártást öntünk rájuk.

3. A mártáshoz a metélőhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és belekeverjük a tejfölbe. Megsózzuk-borsozzuk, citromlével és Worchester-szósszal ízesítjük. A mártást felhasználásig a hűtőszekrénybe tesszük.

4. A forró követ vagy asztali grillt felfűtjük. Növényi olajjal bekenjük, s a filéket mindkét oldalukon 4-5 percig sütjük. A mártást külön tálban kínáljuk hozzá.

Vegyes hal snidlingmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1691 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
Vegyes hal snidlingmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
recepttár