Mandulás szárnyashúsgombócok erőlevesben tálalva

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mandulás szárnyashúsgombócok erőlevesben tálalva
Adag: 6-8 főre (40 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg blansírozott darált mandula
1 csipet frissen őrölt fehér bors
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 db tojás
igény szerint erőleves
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Összedolgozom a hozzávalókat és 60 percre hűtőszekrénybe teszem pihenni a masszát.

2. Utána apró gombócokat formázok belőle és külön adag erőlevesben vagy csontlében puhára főzöm őket.

3. Forró erőlevesben tálalom.

A mandula íze a húsgombócban nem tolakodó, remekül kiegészíti azt.

Erőleves

Kép nélkül
20 dkg marhacsont
4 db tojás
15 dl víz
3 db darabolt sárgarépa
1 db darabolt zeller
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál paradicsompüré
ízlés szerint törött bors
ízlés szerint
ízlés szerint gyömbérpor
ízlés szerint őrölt szerecsendió

A húst finomra daráljuk, majd összegyúrjuk a tojásfehérjékkel és a paradicsompürével. Felengedjük hideg vízzel.

Állandó keverés mellett felforraljuk, mert különben a tojásfehérje lerakódik a fazék aljára, és így a leves ehetetlenné válik.

Amikor a leves felforrt, beletesszük a kettőbe vágott vöröshagymát, a zellert, a fokhagymát, a sárgarépát és a csontot.

Megsózzuk, megborsozzuk, gyömbér- és szerecsendió-őrleménnyel ízesítjük.

Takaréklángon, nagyon lassan 120 percen át forraljuk.

Leszűrjük, és 1-1 tojássárgára öntve, csészékben tálaljuk.

Csontalaplé

Kép nélkül
250 dkg darabolt marha ritkacsont vagy
250 dkg darabolt sertéscsont
1 nagyobb vöröshagyma
2 gramm egész fekete bors
100 dkg darabolt vegyes zöldség
2 gramm egész gyömbérgyökér
5 dkg
2 gramm egész szegfűbors
2 gramm egész szerecsendió virág
25 dkg kelkáposzta
1 ág zellerlevél vagy

1. A csontokat 4-5 liter hideg vízben kezdjük, lassan, szinte pezsegtetve főzni. A habját nem szükséges leszedni, mert abból is zamatanyagok főnek ki.

2. Ha elfőtte a habját hozzáadjuk a zöldségeket, a fűszereket, sót.

3. Lassan 3-4 órán keresztül főzzük. A végén kb. 1-2 liternyire befőzzük, majd leszűrjük.

4. A szűrletet lezsírozzuk és hagyjuk teljesen leülepedni, majd a ruskosáról lemerjük a kristálytiszta csontlét. Különböző levesbetétekkel fogyaszthatjuk is, de főleg más levesek, főzelékek, mártások készítésekor, alapléként használhatjuk. Mézsűrűségűre beforralva ízkivonatot kapunk, melyből egy kanálnyi is elég egy étel ízesítésére. Kitűnően pótolja a húsleveskockát és hűtőben hónapokig tárolható.

Mandulás szárnyashúsgombócok erőlevesben tálalva
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1850 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mandulás szárnyashúsgombócok erőlevesben tálalva
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
hírlevél