Fogolypecsenye szalonnaköntösben

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető drága
Fogolypecsenye szalonnaköntösben
Eszközök: sütő, tepsi
Eljárások: burkolás, párolás, sütés
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db konyhakész fogoly
2 szem borókabogyó
kevés fehérbor
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Tegyük a borókabogyót a fogoly hasüregébe, sózzuk, borsozzuk, kössük össze a lábukat, tekerjük be a szalonnaszeletekkel.

2. Fektessük tepsibe és 200 fokra előmelegített sütőben süssük meg őket. Általában a fogoly esetében 25 perc sütési időt javasolnak, én viszont semmit nem szeretek véresen, akarom mondani rosén, így egy pici vizet alá öntve és lefedve először picit megpároltam, majd úgy sütöttem készre.

Nálunk a köret almás párolt savanyúkáposzta volt.

Száraz, rozé habzóbor illik hozzá.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Fogolypecsenye szalonnaköntösben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2120 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fogolypecsenye szalonnaköntösben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
van itthon