Ír parasztkenyér

| Írós kenyér receptek
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ír parasztkenyér
Adag: 1 egész
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 dl író
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál
45 dkg finomliszt
A kikenéshez:
kevés olvasztott vaj

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vajazzunk ki egy sütőlemezt.

2. A száraz hozzávalókat szitáljuk egy tálba, majd készítsünk mélyedést a közepébe (ha ízesítjük, keverjük el a száraz hozzávalókban a választott fűszereket). Az író nagy részét öntsük bele, és dolgozzuk össze a száraz hozzávalókkal. A tésztának nagyon puhának, de nem túl nedvesnek kell lennie. Ha szükséges, adjuk hozzá a maradék írót is.

3. A tésztát gyúrjuk át enyhén lisztezett felületen, és formáljunk 20 cm átmérőjű lepényt belőle.

4. Helyezzük az előkészített sütőlemezre, és vágjunk a tetejébe kereszt alakot. Az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süssük aranybarnára.

Ezt a gyorsan elkészíthető, egyszerű kenyeret feldobhatjuk saját ízlésünknek megfelelő fűszerezéssel.
Készíthetjük finomlisztet és teljes kiőrlésű lisztet (fele-fele arányban) használva is.
Ír parasztkenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2612 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ír parasztkenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
van itthon