Habgomba

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Habgomba
Adag: 2 tepsi (25-30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csipet
1 mokkáskanál sűrű tejszín
3 dkg kakaó
9 dkg finomított kristálycukor

Elkészítés:

1. A sütőt 130 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk két sütőlemezt.

2. A tojásfehérjét a sóval és a tejszínnel robotgéppel, közepes fokozaton habosra keverjük. Apránként beleszórjuk a cukrot, és a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük.

3. A masszát 1,2 cm átmérőjű simacsöves nyomózsákba töltjük. A zsákot megcsavarjuk, hogy szorosan zárjon. Az egyik sütőlemezre egymástól 2-3 cm távolságban 4 cm átmérőjű, 2,5 cm vastag köröket nyomunk, ez lesz a gomba kalapja. A másik sütőlemezre kb. 2 cm átmérőjű, 2,5 cm magas oszlopokat nyomunk, ez lesz a gomba szára.

4. Addig sütjük, amíg enyhén megbarnul. a habcsókokat a sütőpapírral együtt rácsra tesszük és kihűtjük.

5. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, majd nejlonzacskóba öntjük. A zacskó sarkát ferdén, 1-2 mm hosszban levágjuk. A gombakalapok alján hegyes késsel kis bevágást ejtünk, ebbe nyomjuk bele az olvasztott csokoládét. Óvatosan belenyomjuk a gombaszár tetejét.

6. A maradék csokoládét a gombakalap aljára kenjük. A habgombákat óvatosan rácsra tesszük, és teljesen kihűtjük. Kakaóval megszórjuk. 2 hétig eltartható.

Habgomba
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1923 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Aprósütemények , ,
Aprósütemények
(Kossuth Kiadó, 2005)

Ez a gyönyörűen illusztrált könyv 1001 ínycsiklandozó sütemény receptjét tartalmazza a világ minden tájáról. Ha valamilyen ünnepre készül, válogasson a karácsonyi csillag, a húsvéti puszedli, a Valentin-napi mandulás... bővebben...
Habgomba
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Aprósütemények , ,
Aprósütemények
(Kossuth Kiadó, 2005)

Ez a gyönyörűen illusztrált könyv 1001 ínycsiklandozó sütemény receptjét tartalmazza a világ minden tájáról. Ha valamilyen ünnepre készül, válogasson a karácsonyi csillag, a húsvéti puszedli, a Valentin-napi mandulás... bővebben...
recept beküldése