Habgomba



Elkészítés:
1. A sütőt 130 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk két sütőlemezt.
2. A tojásfehérjét a sóval és a tejszínnel robotgéppel, közepes fokozaton habosra keverjük. Apránként beleszórjuk a cukrot, és a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük.
3. A masszát 1,2 cm átmérőjű simacsöves nyomózsákba töltjük. A zsákot megcsavarjuk, hogy szorosan zárjon. Az egyik sütőlemezre egymástól 2-3 cm távolságban 4 cm átmérőjű, 2,5 cm vastag köröket nyomunk, ez lesz a gomba kalapja. A másik sütőlemezre kb. 2 cm átmérőjű, 2,5 cm magas oszlopokat nyomunk, ez lesz a gomba szára.
4. Addig sütjük, amíg enyhén megbarnul. a habcsókokat a sütőpapírral együtt rácsra tesszük és kihűtjük.
5. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, majd nejlonzacskóba öntjük. A zacskó sarkát ferdén, 1-2 mm hosszban levágjuk. A gombakalapok alján hegyes késsel kis bevágást ejtünk, ebbe nyomjuk bele az olvasztott csokoládét. Óvatosan belenyomjuk a gombaszár tetejét.
6. A maradék csokoládét a gombakalap aljára kenjük. A habgombákat óvatosan rácsra tesszük, és teljesen kihűtjük. Kakaóval megszórjuk. 2 hétig eltartható.