Milánói zöldségleves

Minestrone alla Milanese

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Milánói zöldségleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kis doboz zöldborsókonzerv
1 kis doboz fehérbabkonzerv
1 kisebb cukkini
1 csomó snidling
10 dkg sonka
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál bazsalikom
1 kávéskanál zsálya
15 dkg főtt rizs
2 db paradicsom
1 fej hagyma
1 db karotta
12 és fél dl húsleves
1 kávéskanál
2 gerezd fokhagyma
1 csésze reszelt parmezán sajt
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. Forrósítsuk fel az olajat és olvasszuk ki benne a húsos füstölt szalonnát.

2. Adjuk hozzá az apró kockákra vágott nyers sonkát, valamint a sóval eldörzsölt fokhagymagerezdeket, és az egészet dinszteljük meg.

3. Dörzsöljük el a babérlevelet, és tegyük az edénybe.

4. Tisztítsuk és mossuk meg a zöldséget, vágjuk fel apró kockákra, és lefedve dinszteljük 5 percig.

5. A babot, a zöldborsót a meghámozott, kimagvalt és apró kockákra vágott paradicsommal, valamint a főtt rizzsel együtt tegyük a fazékba.

6. Öntsük fel a húslevessel, és kb. 10 percig főzzük lassú tűzön.

7. Ízesítsük a zsályával, a bazsalikommal, a sóval meg a borssal.

8.Frissen metélt snidlinggel és a reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Maradék húslevessel vagy húsleveskockával is készíthető.
Milánói zöldségleves
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(3)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2554 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Milánói zöldségleves
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(3)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
recept beküldése