Fokhagymás garnéla

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Fokhagymás garnéla
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 gerezd fokhagyma
60 dkg garnélarák
1 ág rozmaring
3 evőkanál vaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A fej nélküli garnélákat konyhai ollóval a hasuk felől felvágjuk, leszedjük a héjukat. A hátukat hosszában bekarcoljuk, és eltávolítjuk a sötét belet.

2. A sütőt 200 fokon előmelegítjük (légkeveréses 180 fokon). A fokhagymát meghámozzuk, a petrezselymet megmossuk, mindkettőt fölaprítjuk. A paradicsomot megmossuk és elfelezzük.

3. A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben. A garnélákat mindkét oldalukon 1-2 perc alatt megsütjük. Áttöltjük egy tűzálló tálba. A fokhagymát, paradicsomot és a fűszereket a garnélához keverjük - be vele a sütőbe. A forró vajjal meglocsoljuk, és az egészet még 8 percig sütjük.

Fokhagymás garnéla
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1965 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
Fokhagymás garnéla
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
szótár