Rakott bárány

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rakott bárány
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg sárgarépa
100 dkg burgonya
150 dkg bárányhús
3 dl víz
1 teáskanál kakukkfű
4 fej hagyma
1 szál póréhagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A burgonyát, a hagymát, a pórét és a répát pucoljuk meg és vágjuk ujjnyi vastag karikákra. A húst kockázzuk fel.

2. Egy tűzálló edény alját rakjuk ki a burgonya felével. Erre rétegezzük a répát, a hagymát, a pórét és a húst. A tetejére szintén burgonya kerüljön. Minden réteget szórjunk meg kevés sóval, borssal és kakukkfűvel.

3. Öntsük az egészre a vizet, majd 150 fokon 180 percig süssük, míg az összes folyadék elpárolog. Frissen őrölt borssal megszórva tálaljuk.

Rakott bárány
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1793 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Európa eszik
Európa eszik
(Szabad Föld Kiadó, 2004)

Ha az olvasó felüti ezt a könyvet, reményeink szerint gasztronómiai meglepetések érik! Receptgyűjteményünkben - többek között - szó esik arról, hogy a baszkok az egyedüli szakácsok a világon, akik a kiszáradt pergamentekercsből... bővebben...
Rakott bárány
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Európa eszik
Európa eszik
(Szabad Föld Kiadó, 2004)

Ha az olvasó felüti ezt a könyvet, reményeink szerint gasztronómiai meglepetések érik! Receptgyűjteményünkben - többek között - szó esik arról, hogy a baszkok az egyedüli szakácsok a világon, akik a kiszáradt pergamentekercsből... bővebben...
twitter