Daiquiri koktél

Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Daiquiri koktél
Eljárások: préselés, shakelés, szűrés
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 cl világos rum
½ db zöldcitrom leve
½ cl cukorszirup

Elkészítés:

1. Shakerbe töltsünk kétharmad rész tört jeget.

2. Töltsük bele a hozzávalókat.

3. Szűrjük koktélospohárba az italt.

Ezt a valóban klasszikus italt 1896-os születése óta szinte azonos recept alapján keverik a világ bárjaiban. abban sz évben Jenning Cox a kelet-kubai Daiquiri városában működő amerikai rézbányák igazgatója zavarában találta ki az italt. Éppen elfogyott otthon a mindenki által kedvelt gin, és attól tartva, hogy a helyi rum az ellenőrzésre érkező főnökének nem fog ízleni, hozott néhány lime-ot a kertből, majd azok levéből és az otthon található rumból egyszerű puncsot kevert.
Daiquiri koktél
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4666 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus koktélok
Klasszikus koktélok
(Magyar Könyvklub, 2002)

Könyvünk elsősorban az igényes vendéglátóknak, a műkedvelő mixereknek szól de a haladók is találnak benne egy-egy újszerű ötletet, receptvariációt. Bemutatja a klasszikus koktélok legfontosabb alapitalait, az italkeverés... bővebben...
Daiquiri koktél
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus koktélok
Klasszikus koktélok
(Magyar Könyvklub, 2002)

Könyvünk elsősorban az igényes vendéglátóknak, a műkedvelő mixereknek szól de a haladók is találnak benne egy-egy újszerű ötletet, receptvariációt. Bemutatja a klasszikus koktélok legfontosabb alapitalait, az italkeverés... bővebben...
tippek, fortélyok