Toszkán pesto

Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 8 perc kezdőknek átlagos ár
Kép nélkül
Eszközök: kés, keverőtál, turmixgép
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 db dió
2 csokor friss bazsalikom
2 és fél dl marhahúsleves
1 db zsemle
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 db citrom leve
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Turmixgépben készítsünk krémet a megpucolt dióból, a bazsalikomból és a fokhagymából. Tegyük keverőedénybe.

2. A zsemle héját távolítsuk el, a belsejét áztassuk a húslevesbe. Nyomkodjuk ki a felesleget és tegyük a diós keverékhez.

3. Adjuk hozzá a sót, a citromlevet és az olajat (lehet hogy kicsit több vagy kevesebb olajra lesz szükség, attól függően, hogy a dió mennyit vesz fel), és keverjük össze alaposan.

A pesto többnyire főzés nélkül készített, jól variálható olasz szósz. Tojásételekhez, halakhoz, fehér húsokhoz és tésztákhoz adják.
Ha nincs kész marhahúslevesünk nyugodtan készítsük el húsleveskockából.
Kitűnően társítható tésztával, gnocchival vagy zöldségekkel.

Marhahúsleves

Kép nélkül
100 dkg marhacsont
100 dkg marhahús
2 db érett paradicsom
4 liter hideg víz
1 nagyobb sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

1. Mossuk, hámozzuk és tisztítsuk meg a zöldségeket. Ha szegfűszeget is használunk, szurkáljuk a hagymába. Csak nagyon érett paradicsomot vásároljunk. A zellerszál leveleit is hozzáadhatjuk.

2. Vízzel teli nagy lábost tegyünk alacsony fokozatra, tegyük bele a húst (1. kép) és a csontokat. A víznek lassan kell forrnia, csupán gyöngyözve

a teljes főzési idő alatt.

3. Adjuk hozzá a zöldségeket (2. kép), a zöldfűszereket és a fűszereket. Az elején csak kevés sót tegyünk bele, még sózhatjuk a főzés során.

4. Szedjük le a habot a főzés alatt (3. kép), amely először bőségesen fog képződni a tetején, majd egyre kevésbé. A húslevest alacsony tűzön 180 percen át főzzük.

5. A húslevest szűrjük tálba (4. kép), szedjük ki a zöldségeket. (A húst egy kedvelt mártással is tálalhatjuk.) Amikor a leves teljesen kihűlt, tegyük hűtőszekrénybe. A zsiradék megszilárdul a felszínén, és könnyedén leemelhető.

Toszkán pesto
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1509 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Kép nélkül
Toszkán pesto
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
twitter