Fokhagymával tűzdelt bárány

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fokhagymával tűzdelt bárány
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 gerezd fokhagyma
50 dkg kicsontozott báránykaraj
2 evőkanál olaj
2 dkg vaj
2 evőkanál hideg víz
1 teáskanál kukoricaliszt
3 evőkanál sötét szójaszósz
3 evőkanál száraz fehérbor
vagy
3 evőkanál rizsbor

Elkészítés:

1. A báránykarajba hegyes késsel több helyen beleszúrunk.

2. A fokhagymát meghámozzuk és vékony hasábokra vágjuk (1. kép).

3. A fokhagymát a hús nyílásaiba dugjuk, majd lapos tálba fektetjük.

4. Összekeverünk 1-1 evőkanálnyi olajat, szójaszószt és bort, majd a húsra öntjük. Letakarva, hűvös helyen 60 percig - még jobb, ha egész éjszakán át - pácoljuk.

5. A tűzdelt báránykarajt vékonyan felszeleteljük, majd csíkokra vágjuk.

6. A maradék olajat wokban megforrósítjuk. Beletesszük a húst és 5 percig kevergetve pirítjuk (2. kép).

7. Belekeverjük a maradék szójaszószt és bort (3. kép), majd 5 percig főzzük.

8. A kukoricalisztet összekeverjük a vízzel, majd a wokba öntjük. Elkeverjük és addig főzzük, amíg a mártás kissé besűrűsödik.

9. Belekeverjük a vajat és összemelegítjük. A fokhagymás báránykarajt előmelegített tálba halmozzuk.

Fokhagymával tűzdelt bárány Fokhagymával tűzdelt bárány Fokhagymával tűzdelt bárány
A vajat csak a főzés végén keverjük az ételbe. Gazdagabbá teszi a mártást.
Fokhagymával tűzdelt bárány
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1454 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
Fokhagymával tűzdelt bárány
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
szólj hozzá, értékelj