Genovai bazsalikommártás

Pesto alla Genovese

Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 8 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Genovai bazsalikommártás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 csokor friss bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál frissen reszelt pecorino sajt
2 evőkanál víz
2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
2 evőkanál fenyőmag
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Robotgéppel keverjük simára a bazsalikomot, a fenyőmagot, a fokhagymát, az olívaolajat és a sót.

2. Tegyük a keveréket nagy tálba és adjuk hozzá a sajtokat.

3. Tésztafőző vízzel és vajjal keverjük át alaposan. Langyosra fűtve tálaljuk.

A fenyőmaggal készült pesto Észak-Olaszország Liguria tartományából és annak fővárosából, Genovából származik. Hagyományosan trenettével (a mi keskeny metéltünkhöz hasonló tészta) tojással gyúrt tésztafélével tálalják, amely a fetuccinére hasonlít. Mártásként gnocchihoz, húsokhoz és halakhoz használhatjuk. Mártogatónak is jó. A pestó jól variálható. Számtalan változata létezik.
Genovai bazsalikommártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1668 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Genovai bazsalikommártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
könyvek