Krémmel töltött habcsók-hattyú

| Krémmel töltött habcsókos-gyümölcsös desszert receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 80 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Krémmel töltött habcsók-hattyú
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A hattyúnyakakhoz:
10 dkg porcukor
A díszítéshez:
A habcsókhoz:
3 és fél db tojásfehérje
10 dkg porcukor
12 és fél dkg kristálycukor
A krémhez:
5 dl tejszín
25 dkg fehér tortabevonó
másfél dkg vaníliás cukor
2 cl víz
3 db tojás
másfél lap zselatin

Elkészítés:

1. A hattyútest elkészítéséhez a sütőt 100 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét felverjük, és apránként beleszórjuk a cukrot. Amikor a hab "megáll" a habverőn, belekeverjük a maradék cukrot, a porcukrot és a keményítőt. Cukrászzacskóval (nagy csillagnyílású tölcséren át) tojásdad formákat nyomunk sütőpapírra, és kb. 180 percig szárítjuk a sütőben.

2. A hattyúnyakakhoz a tojásfehérjét és a cukrokat elvegyítjük, majd meleg (45 fokos) vízfürdőben folytonos keverés közben kihűtjük. Ezután cukrászzacskóval kis csillagnyílású tölcséren át S alakú habcsókokat nyomunk sütőpapírra, és a sütőben 90 fokon sütjük.

3. A fehér bevonócsokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, közben hideg vízbe beáztatjuk a zselatint. A tejszínt keményre verjük. A tojást a vízzel és a vaníliás cukorral meleg vízfürdőben krémesre keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, és feloldjuk benne a zselatint. Végül hozzáadjuk a felvert tejszínt és a cseresznyepálinkát. Tálban hidegre tesszük. A habcsókot és a fehér csokoládékrémet előző nap is elkészíthetjük.

4. A habcsókokat fűrészes pengéjű késsel laposan kettévágjuk, majd a tetejét ferdén is: ez a két darab adja a hattyú szárnyát. A habcsók alsó felére cukrászzacskóval csokoládékrémet nyomunk, majd felhelyezzük a hattyúnyakat és kétoldalt kissé belenyomjuk a krémbe a szárnyakat. A hattyút és az idénygyümölcsökből összeállított kompozíciót tetszés szerint, porcukorral behintve tálaljuk.

Krémmel töltött habcsók-hattyú
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2507 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ünnepek - vendégvárás ,
Ünnepek - vendégvárás
(Kossuth Kiadó, 2001)

Könyvünkben 17 ünnepségre állítottunk össze ételsort a hozzájuk illő italokkal és terítékekkel, és javaslatainkat képeken is megmutatjuk. Mindazonáltal első számú javaslatunk így szól: ki-ki a maga stílusának, ízlésének... bővebben...
Krémmel töltött habcsók-hattyú
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ünnepek - vendégvárás ,
Ünnepek - vendégvárás
(Kossuth Kiadó, 2001)

Könyvünkben 17 ünnepségre állítottunk össze ételsort a hozzájuk illő italokkal és terítékekkel, és javaslatainkat képeken is megmutatjuk. Mindazonáltal első számú javaslatunk így szól: ki-ki a maga stílusának, ízlésének... bővebben...
facebook