Párolt pérhal török módra

| Zöldséges párolt pérhal receptek
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Párolt pérhal török módra
Eszközök: kés, serpenyő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg konyhakész pérhal
½ csomó kapor
½ csomó petrezselyem
2 db citrom
½ teáskanál kristálycukor
1 teáskanál paradicsompüré
2 db paradicsom
6 evőkanál olívaolaj
30 dkg lisztes burgonya
30 dkg sárgarépa
3 gerezd fokhagyma
2 fej hagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A (fej és uszony nélküli) halakat keresztben 3-4 centi vastag szeletekre vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és vékonyra felszeleteljük. A sárgarépát és a burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk.

2. Egy magas oldalú serpenyőbe olajat teszünk, és közepes hőfokon állandó kevergetés közben 8-10 percig pároljuk benne a zöldségeket.

3. A paradicsom héját lehúzzuk, húsát felkockázzuk, majd hozzáadjuk a zöldséghez. A paradicsompürét 1,25 dl vízzel simára keverjük, és hozzáöntjük. 1 teáskanálnyi sót, némi cukrot és jó 1 késhegynyi borsot keverünk bele. A haldarabokat a főzelék közé tesszük.

4. A citromokat megmossuk, és egyiket vékonyan felszeleteljük, magjait kiszedjük. Az étel beborítjuk a szeletekkel, és alacsony hőfokon 30 percig pároljuk, időközönként finoman megrázogatva az edényt.

5. Miután az étel elkészült, a citromszeleteket eltávolítjuk, és a felaprított zöldfűszereket óvatosan belekeverjük. Hagyjuk kissé kihűlni.

6. A másik citromot nyolcadokra vágva tálaláskor tesszük a tányérokra, hogy ki-ki tetszés szerint cseppenthessen levet az ételére. Friss lepénykenyeret kínálhatunk hozzá.

A törökök saját ánizsos pálinkájukat, a rakit isszák hozzá.
Párolt pérhal török módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1796 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei ,
Halak és a tenger gyümölcsei
(Kossuth Kiadó, 2002)

Ez a könyv mindenekelőtt szakácskönyv, ezért természetszerűleg elsősorban a tengerekből, tavakból és folyókból asztalunkra kerülő ínyencségek konyhaművészeti vonatkozásaival ismerteti meg az olvasót. Az érdeklődő azonban... bővebben...
Párolt pérhal török módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei ,
Halak és a tenger gyümölcsei
(Kossuth Kiadó, 2002)

Ez a könyv mindenekelőtt szakácskönyv, ezért természetszerűleg elsősorban a tengerekből, tavakból és folyókból asztalunkra kerülő ínyencségek konyhaművészeti vonatkozásaival ismerteti meg az olvasót. Az érdeklődő azonban... bővebben...
cikkek