Rozmaringos édes-sós csavart

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rozmaringos édes-sós csavart
Adag: 10-12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál apróra vágott rozmaring
26 szelet vékonyra szeletelt baconszalonna
¼ teáskanál frissen őrölt bors
¼ teáskanál
10 dkg barna cukor
10 dkg apróra vágott cheddar sajt
1 teáskanál cayenne-bors
1 db felvert tojás
1 csomag leveles tészta

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő kb. 190 fokra. Béleljünk ki egy sütőlapot 2 réteg fóliával és helyezzünk rá sütőrácsot. A rácsot fújjuk be olajspray-vel, vagy egyszerűen egy olajba mártott ecsettel kenjük át.

2. Csomagoljuk ki a leveles tésztát, vegyük le a papírról és helyezzük egy vágódeszkára. Kenjük le a tészta teljes felületét a felvert tojással. Ezt követően szórjuk be egyenletesen a cayenne borssal (ízlés szerint), majd szórjuk rá a reszelt sajtot úgy, hogy mindenhova nagyjából egyenletesen jusson belőle. A sodrófát lisztezzük meg kissé, és óvatosan nyújtó mozdulatokkal nyomjuk bele a sajtot a leveles tésztába.

3. A tésztát vágjuk 1,5 cm széles csíkokra. A csíkokat egyenként hajtsuk félbe, hogy a sajtos része belülre kerüljön, majd a végét nyomjuk össze, hogy ne váljon el. A csíkok két végét megfogva finoman csavarjuk meg őket párszor, majd egy csík szalonnát tekerjünk végig a csavart csíkokon.

4. Miután az összes tészta csíkkal végeztünk, jól keverjük össze a barna cukrot, rozmaringot, sót és a borsot egy lapos tálban. Fogjuk meg egyesével a már szalonnával bevont csavarokat, és forgassuk meg jól a keverékben, hogy mindenhol befedje. Ha nem megy, segítsünk a kezünkkel, szórjuk be mindenhol a csavarokat.

5. Amikor ezzel végeztünk, helyezzük a sütőlapra helyezett rácsra a bacon-ös csavarokat, és az előmelegített sütőben süssük adagonként 30-50 percig (szalonnától függ, mennyi ideig kell sülniük - a legjobb, ha 30 perc után 5-10 percenként ellenőrizzük, nehogy odaégjenek).

6. Miután megsült, vegyük ki és hagyjuk állni a rácson kb. 5 percig, majd egy spatula segítségével óvatosan emeljük le őket a rácsról. Minél frissebben kínáljuk, annál ízletesebb!

Rozmaringos édes-sós csavart
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2065 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Rozmaringos édes-sós csavart
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
szótár