Barbecue-szósz

| , Barbecue szósz receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Barbecue-szósz
Adag: 1 adag (0.9 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg érett, negyedelt paradicsom
1 db savanykás, hámozott alma
1 nagyobb sárgarépa
2 szál zellerszár
2 gerezd zúzott fokhagyma
½ teáskanál
2 teáskanál angol mustár
5 dkg finomított barna cukor
4 szem fekete bors
4 szem szegfűszeg
másfél dl malátaecet
½ teáskanál őrölt gyömbér
1 db kimagozott, vékonyra szeletelt piros chilipaprika
1 nagyobb fej hagyma
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

1. Egy nagy lábasban hevítsük fel az olajat. Tegyük bele a finomra vágott hagymát és kis lángon pirítsuk 5 percig.

2. Keverjük hozzá a fokhagymát, a chilit, a felvágott zellert és a szeletelt sárgarépát; kevergetve pirítsuk 5 percig, amíg a hagyma egy kis színt kap.

3. Tegyük bele a kicsutkázott és apróra vágott almát, a paradicsomot, az őrölt gyömbért és a malátaecetet, majd alaposan keverjük össze.

4. Tegyük négyzet alakú muszlindarabra a babérlevelet, a szegfűszeget és a borsot, majd vékony zsinórral kössük össze. Tegyük a lábasba, majd forraljuk fel. Kisebb lángon, lefedve főzzük 45 percig, időnként keverjük meg.

5. Tegyük hozzá a cukrot, a mustárt és a sót, kevergessük, amíg a cukor feloldódik. Főzzük 5 percig. Hagyjuk hűlni 10 percig, majd távolítsuk el és dobjuk ki a muszlincsomagot.

6. A keveréket szűrőn passzírozzuk át és öntsük vissza az elmosott lábasba. Főzzük 10 percig, amíg besűrűsödik. Ha szükséges, utólag ízesítsük.

7. Töltsük a szószt forró, sterilizált palackokba vagy befőttesüvegekbe és zárjuk le. Hőkezelés után hűtsük ki, parafadugóval zárjuk le, mártsuk a dugós végét viaszba. Hűvös, sötét helyen tároljuk és 1 éven belül használjuk el. Felbontás után tartsuk hűtőszekrényben, és 2 hónapon belül fogyasszuk el.

A befőttes üvegek sterilizálásakor konyharuhát terítünk egy széles fazék aljára, ráhelyezzük a csavaros tetejű üvegeket (tető nélkül). Felöntjük bőven vízzel, majd felforraljuk. Kis lángon 15 percig főzzük. Mellétesszük a tetőt, és együtt, további 5 percig főzzük. A vízben hagyjuk kihűlni. Lecsöpögtetés után használjuk fel, nem töröljük ki az üveget.
Barbecue-szósz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2618 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Barbecue-szósz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
google+