Gombás fasírt

| Gombás fasírt receptek
Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gombás fasírt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 szelet baconszalonna
50 dkg darált hús
50 dkg erdei gomba
vagy
50 dkg csiperkegomba
2 db tojás
3 gerezd reszelt fokhagyma
2 evőkanál olaj
1 fej apróra vágott hagyma
ízlés szerint szegfűbors
vagy
ízlés szerint jamaikai bors
néhány levél friss kakukkfű
néhány tört borókabogyó
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olajon először a hagymát, majd a gombát is megpároltam. A szalonna kivételével összekevertem a többi hozzávalóval. Mivel csak csiperkém volt, ezért vargányás sóval erősítettem a gombaízen.

2. A fasírtot nem egyben sütöttem meg, hanem elővettem a már jól bevált muffintepsimet. Egy pici olajjal kikentem a tepsi mélyedéseit és beletettem egy-egy szelet szalonnát, rá pedig a húspogácsákat. Végül pedig betakartam a "szalonnaszárnyakkal".

3. 200 fokon sütöttem kb. 30-35 percig. Melegen, de hidegen is jó. Gazdagíthatjuk csirkemájjal is.

Az ötlet Jennifer Pattersontól származik, némi módosítással. Kedveltem a mindig tökéletesen manikűrözött körmű duci hölgyet, üdítő színfolt volt egy olyan világban, ahol elvárás egy nőtől, hogy örökre fiatal maradjon és beleférjen egy nullás nadrágba (ami egyébként egy 8 éves gyerek mérete). Az eredeti recept különböző darált húsok (borjú-, marha-, sertés- és kolbászhús) keverékét tartalmazza, de nekem csak dagadóm volt, így ezzel gazdálkodtam. A vadontermő gombák helyett is kénytelen voltam beérni a termesztet csiperkével.
Gombás fasírt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5222 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gombás fasírt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
tippek, fortélyok