Spárgaszuflé

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spárgaszuflé
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db szétválasztott tojás
12 db előfőzött spárga
2 és fél dl besamelmártás
1 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
A szóráshoz:
kevés zsemlemorzsa
vagy
kevés búzadara

Elkészítés:

1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 3-as fokozat). Kivajazunk 6 szufléformát, és búzadarát vagy zsemlemorzsát szórunk bele.

2. A spárgákat felaprítjuk, a spárgarügyet félretesszük. A tojássárgákat, a parmezánt, a szerecsendiót és a spárgadarabokat a besamelmártáshoz keverjük.

3. A tojásfehérjéket sóval felverjük habosra, és óvatosan a spárgás keverékhez adjuk.

4. A szuflét az előkészített tálba kanalazzuk. A tálakat tepsibe rakjuk, és 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük. Spárgarüggyel díszítjük és forrón tálaljuk.

Szebb és ízletesebb lesz a spárga, ha a főzővízébe a só mellett citromlét és kevés cukrot is rakunk és csak annyira főzzük meg, hogy "roppanós" maradjon.

Besamelmártás

Besamelmártás
2 dl tej
3 dkg vaj
1 szelet vöröshagyma
6 szem bors
1 evőkanál liszt
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

1. A tejet serpenyőbe öntjük, és a hagymaszeletet, a babérlevelet meg a borsot belerakva felforraljuk. A tűzről levéve 10 percig állni hagyjuk.

2. A tejet átszűrjük, az ízesítőket kidobjuk. A vajat felolvasztjuk, a lisztet beleszórjuk, és 1 percig a tűzön kevergetve megpezsegtetjük, halványsárgára sütjük.

3. A tűzről lehúzva a tejet apránként, minden adagot gondosan eldolgozva beleöntjük, simára keverjük. Ha már valamennyi tejet beledolgoztuk, a tűzre visszatesszük, és addig kevergetjük, amíg sűrű, krémes nem lesz. Még 1 percig főzzük, és megsózzuk, megborsozzuk.

Spárgaszuflé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1812 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Klasszikus vegetáriánus konyha
Klasszikus vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2009)

Szervezzen a családjának, barátainak egy kellemes és pazar vegetáriánus partit. Ebben a könyvben mindent megtalál ahhoz, hogy az összejövetel sikeres legyen. Több mint 170 ínycsiklandó étel receptje között válogathat, melyeket... bővebben...
Spárgaszuflé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Klasszikus vegetáriánus konyha
Klasszikus vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2009)

Szervezzen a családjának, barátainak egy kellemes és pazar vegetáriánus partit. Ebben a könyvben mindent megtalál ahhoz, hogy az összejövetel sikeres legyen. Több mint 170 ínycsiklandó étel receptje között válogathat, melyeket... bővebben...
pinterest