Rebarbarás almatorta

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rebarbarás almatorta
Adag: 1 tortaforma (24 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 nagyobb alma
25 dkg rebarbara
1 csipet
másfél teáskanál sütőpor
1 teáskanál vaníliakivonat
1 és ¼ dl tej
2 evőkanál vaníliás pudingpor
12 dkg vaj
2 db tojás
20 dkg liszt
A krémhez:
1 teáskanál vaníliakivonat
1 evőkanál vaj
2 és fél dl tej
2 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál vaníliás pudingpor

Elkészítés:

1. A megtisztított, feldarabolt rebarbarát cukros vízben puhára főzzük. Közben elkészítjük a krémet.

2. Ehhez lábosban összekeverjük a pudingport a cukorral és a tejjel. Kis lángon, gyakran kevergetve sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a vajat és a vaníliakivonatot is. Tálba áttesszük, műanyag fóliával letakarjuk és kihűtjük.

3. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 24 cm átmérőjű tortaformát.

4. Tálba szitáljuk a lisztet, a pudingport, a sütőport és a sót. Egy másik tálban robotgéppel (közepes fokozaton) habosra keverjük a puha vajat a cukorral és a vaníliakivonattal. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel külön-külön jól kiverjük.

5. A krémbe alacsony fokozaton belekeverjük a száraz hozzávalókat és a tejet. A tészta felét a kivajazott formába simítjuk.

6. A megtisztított almát vékonyan felszeleteljük, felét a tésztára helyezzük. Beborítjuk a lecsöpögtetett rebarbara felével, majd leöntjük a krémmel. Rásimítjuk a maradék tésztát és kirakjuk a maradék gyümölcsökkel.

7. Körülbelül 50-60 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd a kapcsos peremet eltávolítva, rácsra csúsztatjuk. Tetejét megkenjük a megmelegített sárgabaracklekvárral és melegen kínáljuk.

Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Félédes, fehér habzóbor illik hozzá.
Rebarbarás almatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1580 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
Rebarbarás almatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
szótár