Spagetti zöldfűszeres vajmártással

| Vajas spagetti receptek ,
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spagetti zöldfűszeres vajmártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
11 és fél dkg vaj
2 nagy maréknyi friss, apróra vágott zöldfűszer
40 dkg spagetti
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
igény szerint frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A tésztát főzzük enyhén sós vízben az utasítás szerint csaknem al dente (roppanós) állagúra.

2. A mártáshoz a zöldfűszereket vágjuk fel, ízlés szerint.

3. Amikor a tészta majdnem al dente, olvasszuk meg a vajat egy nagy serpenyőben vagy lábasban. Amint sisteregni kezd, szűrjük le és öntsük bele a tésztát, majd szórjuk meg a zöldfűszerekkel, sóval és borssal.

4. Közepes lángon kevergessük, amíg a tésztát bevonja a vaj és a zöldfűszerek keveréke. azonnal tálaljuk előmelegített tálkákban, fűszernövénylevelekkel és -virágokkal meghintve. Tálaljunk hozzá reszelt parmezánt külön tálkában.

Ha szeretjük a fokhagyma aromáját a zöldfűszerekkel keverni, a vaj olvasztásakor tegyünk bele 1-2 összezúzott fokhagymagerezdet.
E recepthez felhasználhatjuk a kedvenc fűszernövényünket, de akár többfélét is. Az eredmény az egyik legegyszerűbb módja a főtt tészta ízesítésének, ugyanakkor az egyik legízletesebb is.
Spagetti zöldfűszeres vajmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1629 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Spagetti zöldfűszeres vajmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
ételfotó