Spagetti tejszínes-szalonnás szósszal

Spaghetti alla carbonara

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spagetti tejszínes-szalonnás szósszal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 evőkanál tejszín
50 dkg spagetti
10 dkg zsíros füstölt szalonna
vagy
10 dkg pancetta
3 db felvert tojás
1 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
5 dkg frissen reszelt pecorino sajt
vagy
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy nagy fazékban felforralunk 4-5 liter vizet 1 evőkanál sóval. Beletesszük a spagettit, és fakanállal belenyomkodjuk, hogy mind víz alá merüljön. A tésztát al dente (roppanósra, félkeményre) főzzük - ez kb. 8 percig tart, de jó, ha már előbb megkóstoljuk.

2. A sütőbe beteszünk egy tálat és 4 spagettistányért kb. 50 fokra.

3. Közben kis kockákra vágjuk a pancettát vagy a szalonnát. Megtisztítjuk és apróra vágjuk a fokhagymát.

4. Megmelegítjük az olajat, és időnként megkevergetve ropogósra pirítjuk benne a szalonnakockákat.

5. Az egészen friss tojásokat, a tejszínt és a sajtot a meleg tálba tesszük és megkeverjük. Leszűrjük a tésztát, a forró szalonnával együtt azonnal a tojásmasszához öntjük, megborsozzuk, jól elkeverjük, és szétosztjuk a tányérokba.

A spagettit vagy más hosszúmetéltet mindig két nagy villa segítségével keverjük össze, hogy mindenütt jól bevonja a mártás. Egyes konyhafelszerelési boltokban speciális spagettivillák kaphatók. Mindkét kezünkbe egy-egy villát fogva könnyen a tészta alá tudunk nyúlni minden oldalról, a közepe felé növelve a spagettihalmot. Addig folytatjuk, amíg a mártás mindenütt jól be nem lepi a tésztát.
Spagetti tejszínes-szalonnás szósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2121 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
Spagetti tejszínes-szalonnás szósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
most van szezonja