Csípős piros relish

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csípős piros relish
Eszközök: fazék, kés
Adag: 1 adag (1.3 kg)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db kimagozott, vékonyra szeletelt piros chilipaprika
3 db apróra vágott piros húsú kaliforniai paprika
80 dkg érett, hámozott paradicsom
1 teáskanál
1 evőkanál fűszerpaprika
2 teáskanál zellermag
2 evőkanál mustármag
45 dkg apróra vágott lilahagyma

Elkészítés:

1. Tegyük a paradicsomot, a hagymát, kaliforniai paprikát és a chilit egy fazékba, majd fedővel takarjuk le. Nagyon kis lángon egyszer vagy kétszer megkeverve, melegítsük körülbelül 10 percig, amíg a paradicsom levet ereszt.

2. Tegyük hozzá az ecetet és a cukrot, majd lassan forraljuk fel, időnként megkeverve, amíg a cukor teljesen feloldódik. Adjuk hozzá a mustármagot, a zellermagot, a fűszerpaprikát és a sót és az egészet keverjük át alaposan.

3. Kissé tekerjük fel a hőt a fazék alatt és főzzük a relisht fedetlenül körülbelül 30 percig, vagy amíg a folyadék nagy része elpárolog és a keveréknek sűrű, de nedves állaga lesz. A főzés vége felé gyakran kevergessük, nehogy odakapjon a fazék aljára.

4. A relisht kanalazzuk előmelegített, sterilizált üvegekbe, fedjük és zárjuk le. Hűvös, sötét helyen tároljuk és legalább 2 hétig érleljük fogyasztás előtt.

A befőttes üvegek sterilizálásakor konyharuhát terítünk egy széles fazék aljára, ráhelyezzük a csavaros tetejű üvegeket (tető nélkül). Felöntjük bőven vízzel, majd felforraljuk. Kis lángon 15 percig főzzük. Mellétesszük a tetőt, és együtt, további 5 percig főzzük. A vízben hagyjuk kihűlni. Lecsöpögtetés után használjuk fel, nem töröljük ki az üveget.
A készítéshez képest 1 éven belül használjuk el. Felbontás után hűtve tároljuk, és 2 hónapon belül fogyasszuk el.
Ezt a relisht a nyári hónapokban készítsük el, amikor a paradicsom és paprika bőséggel áll a rendelkezésünkre. Kiemeli az egyszerű, hétköznapi ételek ízét, például a sajtos vagy gombás omlettét.
Csípős piros relish
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2217 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Csípős piros relish
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
google+