Csípős piros relish



Elkészítés:
1. Tegyük a paradicsomot, a hagymát, kaliforniai paprikát és a chilit egy fazékba, majd fedővel takarjuk le. Nagyon kis lángon egyszer vagy kétszer megkeverve, melegítsük körülbelül 10 percig, amíg a paradicsom levet ereszt.
2. Tegyük hozzá az ecetet és a cukrot, majd lassan forraljuk fel, időnként megkeverve, amíg a cukor teljesen feloldódik. Adjuk hozzá a mustármagot, a zellermagot, a fűszerpaprikát és a sót és az egészet keverjük át alaposan.
3. Kissé tekerjük fel a hőt a fazék alatt és főzzük a relisht fedetlenül körülbelül 30 percig, vagy amíg a folyadék nagy része elpárolog és a keveréknek sűrű, de nedves állaga lesz. A főzés vége felé gyakran kevergessük, nehogy odakapjon a fazék aljára.
4. A relisht kanalazzuk előmelegített, sterilizált üvegekbe, fedjük és zárjuk le. Hűvös, sötét helyen tároljuk és legalább 2 hétig érleljük fogyasztás előtt.