Koktélparadicsomos spagetti

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Koktélparadicsomos spagetti
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg spagetti
1 csipet oregánó
2 gerezd egész fokhagyma
½ teáskanál pirospaprika
4 levél összetépkedett bazsalikom
ízlés szerint

Elkészítés:

Mossuk és szárítsuk meg a paradicsomot, mindegyiket vágjuk félbe, tegyük tálba a fokhagymával, paprikával, oregánóval és bazsalikommal.

Az olajat nagy serpenyőben erős tűzön melegítsük meg és tegyük bele a tál tartalmát.

Pároljuk 5-6 percig, időnként gyengéden keverjük meg fakanállal.

Sózzuk meg és húzzuk félre. Ne főzzük túl a paradicsomot: ekkor még keménynek kell lennie és a héjának sem szabad leválnia.

A spagettit nagy fazék sós, forró vízben főzzük 8-10 percig.

Csepegtessük le a tésztát és tegyük a serpenyőbe a paradicsomos keverékhez.

Főzzük 5 percig, jól kevergessük meg közben, hogy a tészta felszívja a paradicsommártást.

Azonnal tálaljuk.

Száraz rozéval kínáljuk.
Koktélparadicsomos spagetti
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(4)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2077 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Koktélparadicsomos spagetti
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(4)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
van itthon