Hagymás bárány osztrigamártásban

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hagymás bárány osztrigamártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 evőkanál osztrigaszósz
8 szál zöldhagyma
50 dkg báránycomb
1 evőkanál olaj
1 teáskanál frissen őrölt szecsuáni bors
2 evőkanál sötét szójaszósz
2 gerezd fokhagyma
17 dkg kelkáposzta
vagy
17 dkg kínai kel
A tálaláshoz:
ízlés szerint rákszirom

Elkészítés:

1. A báránycombról minden zsiradékot eltávolítunk. Éles késsel vékonyan felszeleteljük, majd csíkokra vágjuk.

2. A húscsíkokat őrölt szecsuáni borssal megszórjuk (1. kép).

3. Wokban olajat forrósítunk. A húst a wokba tesszük és 5 percig kevergetve pirítjuk, amíg megsül (2. kép).

4. Hozzáadjuk a felkarikázott zöldhagymát (3. kép), a zúzott fokhagymát és a szójaszószt. 2 percig kevergetve pirítjuk.

5. Hozzáadjuk a csíkokra vágott kínai kelt vagy kelkáposztát és az osztrigamártást. További 2 percig főzzük.

6. A hagymás báránycombot előmelegített tálba halmozzuk. Rákszirommal körítjük.

Hagymás bárány osztrigamártásban Hagymás bárány osztrigamártásban Hagymás bárány osztrigamártásban
A rákszirom rákhúsból és lisztből áll. Hő hatására térfogata jelentősen megnő, ezért kis adagokban süssük.
Az osztrigamártás főtt osztrigából, szójaszószból és más ízesítőkből áll. Kis üvegekben árulják, hűtőszekrényben hónapokig eláll.
Hagymás bárány osztrigamártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 857 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
Hagymás bárány osztrigamártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
szótár