Tésztasaláta tonhallal

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tésztasaláta tonhallal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg tonhalfilé
50 dkg hámozott, összevágott paradicsom
2 gerezd összenyomott fokhagyma
20 szem kimagozott, összevágott fekete olívabogyó
1 db citrom leve
ízlés szerint friss, összetépkedett bazsalikomlevél
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Tegyük a bőre nélkül kockára vagdalt tonhalat egy tálba. Locsoljuk meg a citromlével és 0,6 dl olajjal. Adjuk hozzá az olajbogyót és hagyjuk pácolódni 30 percig.

2. Forrósítsunk fel 0,6 dl olajat egy nagy serpenyőben közepes tűz fölött. Süssük benne a fokhagymát 2 percig. Levéve a tűzről hagyjuk kihűlni, majd távolítsuk el a fokhagymát.

3. Vágjuk apróra a paradicsomot, sózzuk meg és egy edényben hagyjuk állni 15 percet.

4. Keverjük össze a paradicsomot és a fokhagyma ízesítésű olajat a tonhallal, majd sóval, borssal ízesítsük.

5. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt al dente (roppanósra). Szűrjük le és öblítsük át folyó víz alatt, majd csepegtessük ismét és szárítsuk meg egy konyharuhán.

6. Tegyük át egy salátástálba és locsoljuk meg a maradék olajjal. Adjuk hozzá a tonhalat és a bazsalikomot. Keverjük össze és tálaljuk.

Tésztasaláta tonhallal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1389 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
Tésztasaláta tonhallal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
bevásárlólista