Tésztasaláta tonhallal



Elkészítés:
1. Tegyük a bőre nélkül kockára vagdalt tonhalat egy tálba. Locsoljuk meg a citromlével és 0,6 dl olajjal. Adjuk hozzá az olajbogyót és hagyjuk pácolódni 30 percig.
2. Forrósítsunk fel 0,6 dl olajat egy nagy serpenyőben közepes tűz fölött. Süssük benne a fokhagymát 2 percig. Levéve a tűzről hagyjuk kihűlni, majd távolítsuk el a fokhagymát.
3. Vágjuk apróra a paradicsomot, sózzuk meg és egy edényben hagyjuk állni 15 percet.
4. Keverjük össze a paradicsomot és a fokhagyma ízesítésű olajat a tonhallal, majd sóval, borssal ízesítsük.
5. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt al dente (roppanósra). Szűrjük le és öblítsük át folyó víz alatt, majd csepegtessük ismét és szárítsuk meg egy konyharuhán.
6. Tegyük át egy salátástálba és locsoljuk meg a maradék olajjal. Adjuk hozzá a tonhalat és a bazsalikomot. Keverjük össze és tálaljuk.