Kávés-ricottás fagylalt

| , Túrófagylalt receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kávés-ricottás fagylalt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 és ¼ dl kávé
50 dkg ricotta sajt
4 evőkanál rum
1 teáskanál vaníliás cukor
1 dl tejszín

Elkészítés:

1. A ricottát szűrőn áttörjük, majd a kávéval elkeverjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, és a kávés krémhez keverjük.

2. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a rummal ízesítjük. Ezután óvatosan a kávés krémbe forgatjuk.

3. A szögletes süteményformát kibéleljük frissentartó fóliával és beleöntjük a fagylaltkrémet. A tetejét lefedjük fóliával és kb. 180 percig a mélyhűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt egy kissé hagyjuk felolvadni, majd 1,5-2 cm-es szeletekre vágva, desszertes tányérra rendezve, olvasztott csokoládéból készült szívvel, levéllel, stb., tejszínhabrózsával, csokikávészemmel dekorálva tálaljuk.

Kávés-ricottás fagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1961 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
(Underground Kiadó, 2014)

Kedves Olvasó! Ön egy olyan szakácskönyv harmadik fejezetét tartja a kezében, amely egyaránt ízletes csemegéket kínál mind a modern, mind a több száz éves múltra visszatekintő svájci konyha ízvilágából. Az ERS - Nassoló a... bővebben...
Kávés-ricottás fagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
(Underground Kiadó, 2014)

Kedves Olvasó! Ön egy olyan szakácskönyv harmadik fejezetét tartja a kezében, amely egyaránt ízletes csemegéket kínál mind a modern, mind a több száz éves múltra visszatekintő svájci konyha ízvilágából. Az ERS - Nassoló a... bővebben...
twitter