Kávés-ricottás fagylalt



Elkészítés:
1. A ricottát szűrőn áttörjük, majd a kávéval elkeverjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, és a kávés krémhez keverjük.
2. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a rummal ízesítjük. Ezután óvatosan a kávés krémbe forgatjuk.
3. A szögletes süteményformát kibéleljük frissentartó fóliával és beleöntjük a fagylaltkrémet. A tetejét lefedjük fóliával és kb. 180 percig a mélyhűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt egy kissé hagyjuk felolvadni, majd 1,5-2 cm-es szeletekre vágva, desszertes tányérra rendezve, olvasztott csokoládéból készült szívvel, levéllel, stb., tejszínhabrózsával, csokikávészemmel dekorálva tálaljuk.