Klasszikus paradicsomsalsa

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Klasszikus paradicsomsalsa
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db érett paradicsom
¼ teáskanál kristálycukor
1 nagyobb csokor korianderzöld
2 db lime leve és reszelt héja
1 nagyobb fej fehér hagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Enyhe ízű salsához használjunk 3 chilit, ha csípősen szeretjük, akkor hatot. A hámozáshoz szúrjuk fel a chiliket egy hosszú fémnyársra, és gázláng fölött süssük hólyagosra és sötétre a bőrüket. A húsuk ne égjen meg. Úgy is csinálhatjuk, hogy szárazon sütjük őket egy serpenyőben, amíg bőrük ráncos és fekete lesz.

2. A sült chilit tegyük erős műanyag zacskóba, és kössük le, hogy a gőzök bent maradjanak. Tegyük félre körülbelül 20 percre.

3. Eközben tisztítsuk meg és vágjuk finomra a hagymát, majd tegyük egy tálba a lime héjával és levével. A lime leve megpuhítja a hagymát.

4. Vegyük ki a zacskóból a chilit és húzzuk le a bőrét. Vágjuk le a szárát, hasítsuk ketté és kaparjuk ki a magját. Vágjuk apróra a húsát és tegyük félre egy kis tálban.

5. Minden paradicsomot vágjunk be kereszt alakban. Tegyük őket hőálló edénybe és öntsük le forró vízzel, hogy ellepje. Hagyjuk állni fél percig.

6. Emeljük ki a paradicsomokat a fürdőből és tegyük hideg vízzel teli tálba. Ha lehűltek, húzzuk le a héjukat.

7. A hámozott paradicsomokat kockázzuk fel és tegyük egy mély tálba. Adjuk hozzá a lime-lével meglocsolt és megpuhult hagymát, továbbá a limehéj-csíkok egy részét. A korianderzöldet vágjuk apróra.

8. A vágott koriandert adjuk a salsához a chilivel és a cukorral együtt. Óvatosan keverjük el, míg a cukor feloldódik és a lime leve bevon minden összetevőt. fedjük le és 2-3 órán át hűtsük, míg az ízek összeérnek. Díszítsük lime-héj-csíkokkal a tálalás előtt.

Ez a klasszikus, paradicsom alapú salsa, amit legtöbben a mexikói konyhához kötünk. Változatai megszámolhatatlanok, de az alapvető hozzávalók, a hagyma, a paradicsom és chili mindegyiknél megegyezik. Köretként tálaljuk, nagyon sokféle ételhez jól illik.
Klasszikus paradicsomsalsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 962 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Klasszikus paradicsomsalsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
vegetáriánus ételek