Húsgombócok vörösborban

Polpettine al vino rosso

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Húsgombócok vörösborban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál olívaolaj
1 szál sárgarépa
2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
1 evőkanál kapribogyó
5 dkg nyers füstölt sonka
1 dl tej
4 szelet pirítós
1 kis csokor bazsalikom
vagy
1 kis csokor petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kenyérről levágjuk a héját, egy mélytányérba tesszük a belsejét, és ráöntjük a tejet. A sonkáról levágjuk a zsíros részt, a többit felaprítjuk. Megmossuk a a petrezselyemzöldet vagy a bazsalikomot és apróra vágjuk a leveleiket.

2. A kezünkkel kinyomkodjuk a beáztatott kenyeret, apró darabkákra morzsoljuk, majd a hússal, a sonkával, a fűszernövényekkel, a kapribogyóval és a sajttal együtt egy tálba tesszük őket. Sózzuk, borsozzuk, és az egészet addig gyúrjuk, amíg jól összeáll. Kis adagokat veszünk ki belőle - kb. akkorákat, mint egy pinponglabda -, és a kezünkkel golyókat formálunk.

3. Megtisztítjuk a vöröshagymát, és nagyon apróra vágjuk. A sárgarépát és a zellert felkockázzuk. Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat. Beletesszük a zöldségeket, és egy kicsit megdinszteljük, majd oldalra toljuk őket, és a serpenyőbe melléjük tesszük a gombócokat. Addig sütjük őket, amíg minden oldaluk meg nem pirul.

4. A vörösborral pürésítjük a paradicsomot (rúdmixerrel vagy robotgéppel), és a serpenyőbe öntjük. Belekeverjük a zsályát, rátesszük a fedőt, takarékra vesszük a tűzhelyet, és kb. 30 percig hagyjuk főni. Végül sóval és borssal ízesítjük a szószt, és a serpenyőben (vagy ahogy a képen látjuk, hőálló pohárban) tálaljuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Húsgombócok vörösborban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1020 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
Húsgombócok vörösborban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
twitter