Túrótorta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Túrótorta
Adag: 1 tortaforma
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csipet
5 dkg porcukor
12 dkg puha vaj
20 dkg liszt
A töltelékhez:
50 dkg túró
5 dkg liszt
10 dkg puha vaj
1 db citrom reszelt héja
4 db tojás
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1. A tésztaalaphoz a lisztet gyúródeszkára szitáljuk, a közepére kis gödröcskét formálunk. A vajat, a szitált porcukrot, a tojássárgáját és a sót a mélyedésbe tesszük, apránként összekeverjük a liszttel, hogy darabos tésztamasszát kapjunk.

2. A keveréket nagy késsel összevagdossuk, majd kézzel egyenletes tésztává gyúrjuk. A tésztát frissen tartó fóliába csomagolva 60-120 percre a hűtőszekrénybe tesszük.

3. Felhasználáskor a sütőt 190 fokra előmelegítjük. A tésztát kerekre nyújtjuk, és tortaformába tesszük, majd a tésztaalapot többször megszurkáljuk. Az előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.

4. A töltelékhez a túrót szitán átnyomjuk, és a tojások sárgáját és a cukor felét beletesszük. A masszát alaposan elkeverjük.

5. A citromhéjat, a vajat, a lisztet is beletesszük, és röviden összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a maradék cukorral megédesítjük.

6. Óvatosan beleforgatjuk a túrómasszába, majd ráöntjük az elősütött tésztára a tortaformában. A felszínét elsimítjuk, és a sütőbe visszatoljuk. A hőmérsékletet 160 fokra csökkentjük, és a süteményt kb. 45 percig sütjük.

7. Porcukrot szitálunk rá, majd annyi időre visszatesszük a hűlő sütőbe, hogy kissé karamellizálódjon.

Túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 816 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
könyvek