Norvég lepénykenyér

Lefse

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Norvég lepénykenyér
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg rozsliszt
1 teáskanál
1 evőkanál kristálycukor
A sütéshez:
kevés zsiradék

Elkészítés:

1. A sótlan, főtt krumpliból készült burgonyapürét tálba tesszük. A lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük.

2. Hozzáadjuk a krumplipüréhez, kevés vizet öntünk rá és jól összegyúrjuk, hogy közepes lágyságú tésztát kapjunk.

3. A tésztából tojásméretű labdákat formázunk, és kilisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk.

4. A lepényeket forró lapon vagy serpenyőben kevés zsiradékon addig sütjük, amíg a tészta felhólyagosodik.

5. Ekkor megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Sütés után a lepénynek puhának és egyenletesen átsültnek kell lennie.

Burgonyapüré

Burgonyapüré
75 dkg burgonya
2 dkg vaj vagy
2 dkg margarin
2.5 dl tejszín vagy
2.5 dl tej
ízlés szerint bors
ízlés szerint

1. A burgonyát meghámozzuk, és kockákra vágjuk, sós vízzel leöntjük. Felforraljuk, majd lefedve, kis lángon 30-35 percen át főzzük.

2. A tejet vagy tejszínt felforraljuk, és a tűzről félrehúzzuk.

3. A krumplit leszűrjük, áttörjük vagy villával összetörjük, és tűzálló tálba töltjük. A forró tejet vagy tejszínt állandóan keverve beleöntjük, habosra, simára verjük, és sóval, borssal utánaízesítjük. (Különlegesen könnyű lesz a burgonyapüré, ha habverővel verjük fel.)

Norvég lepénykenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3745 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Norvég lepénykenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
twitter